Erdoğan BBP'yi azarladı, BBP'den adayları geri çekme teklifi geldi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın BBP'ye eleştirilerinin ardından seçimler için görüşmeler yeniden başladı. Görüşmelerde BBP'nin adaylarını geri çekmesi konuşuluyor.

AKP ile BBP arasındaki ittifak görüşmeleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın BBP'ye yönelik eleştirilerinin ardından bugün yeniden başladı.

Görüşmelerin başlamasıyla birlikte BBP Başkanlık Divanı toplantıya çağrıldı.

Anlaşma sağlanırsa BBP 30 Büyükşehirde ve güneydoğuda aday çıkarmayacak.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

"Birileri çıkıyor Muhsin kardeşimi istismar etmek suretiyle Sivas’ta belediyeyi alma gayretine giriyor" diyen Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinde kendilerine destek veren BBP'yi eleştirirken, "Şu ana kadar Sivas’a verilmiş hizmetleri veren bir AK Parti iktidarı var. Bizi yollara düşüren bu Sivas hasretidir. Sivas’ın gönlünde nifak değil birlik beraberlik duyguları filiz vermiştir. Bazı dedikodular oluşturuyorlar neymiş AK Parti adayını çekecekmiş sakın bu yalanlara, dedikodulara, fitneye aldanmayın. Biz sıradan bir mahalle partisi değiliz. Bizim şu anda Cumhur İttifakımızın iki ayağı vardır. AK Parti ve MHP. Cumhur İttifakının içinde başka parti yoktur. Bizimle rastgele bir fotoğraf çekilip bu fotoğrafı sağda solda istismar etmeye çalışanlara inanmayın" ifadelerini kullandı.