Erdoğan Bayraktar: Başbakan usulsüz talimat vermez

4 eski AKP'li bakan hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarını soruşturan Meclis Komisyonu’na 1.5 saat ifade veren eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Ne yaptıysam Başbakan’ın talimatıyla yaptım” sözü için, “Bu tip konular her zaman Başbakan’a sorulur. Başbakan’ın verdiği talimatta sorun olmadığı için usulsüzlük olmaz” dedi.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kendisiyle birlikte 4 eski AK Partili bakan hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarını soruşturan Meclis Komisyonu’na 1.5 saat ifade verdi.

Hürriyet'in haberine göre, AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığındaki komisyon, soruşturulan bakanların ifadesini almaya Bayraktar’dan başladı. Komisyon bugün de eski AB Bakanı Egemen Bağış’ın savunmasını alacak. Edinilen bilgiye göre toplantıda muhalefet milletvekilleri Bayraktar’a 60 dolayında soru yöneltti. Kanunsuz ve usulsüz hiçbir iş yapmadığını savunan Bayraktar, 25 Aralık’ta düzenlenen iddianame ve soruşturma önergesine konu olan suçlamalarla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Operasyon günü istifa ederken NTV’de yaptığı, “Ne yaptıysam Başbakan’ın talimatıyla yaptım” sözüyle ilgili sorular üzerine Bayraktar’ın, “Bu tip konular her zaman Başbakan’a sorulur. Başbakan’ın verdiği talimatta sorun olmadığı için usulsüzlük olmaz” dediği öğrenildi. Bayraktar, bazı tapelerde yer alan, “Orada sattık çuvalla da para aldık onlardan” sözleriyle resmi bir ihale sonucu devlete alınan kaynağı kastettiğini söyledi. Bayraktar’ın, “İhale açtık, adam ihaleyi kazanınca ödemeyi yaptı. Onu kastettim” dediği öğrenildi.

SIZMA ENGELLENEMEDİĞİ İÇİN
Toplantıda Komisyon Başkanı’nın başvurusu üzerine alınan yayın yasağı kararı da tartışıldı. Muhalefet üyeleri, Başkan Köylü’yü, kuruluşundan beri komisyonda karar almadan komisyon adına uygulamalar yaptığı gerekçesiyle eleştirdiler. Köylü de Anayasa ve yasalarda soruşturmanın gizliliğini ihlal eden haberlere karşı komisyondan bilgi sızmaları engellenemediği için bizzat savcılığa başvurduğunu söyledi.

2 CHP’Lİ KATILMADI
Komisyon toplantısına CHP’li Erdal Aksünger, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun programı nedeniyle İstanbul’da olduğundan katılamadı. Aksünger, uçakla dönse de toplantıya yetişemedi. Emre Köprülü ise Cemil Çiçek’in yurtdışı gezisine eşlik ettiği için katılamadı.