Erdoğan: Barış istiyorsak savaşa hazır olmalıyız

Tuzla’daki Anadolu Tersanesinde yapılan amfibi gemi “Bayraktar”ın suya indirilmesi töreninde konuşan Erdoğan, “Barış istiyorsak savaşa hazır olmalıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla’da bulunan Anadolu Tersanesinde yapılan ve “Bayraktar” adı verilen amfibi geminin suya indirilmesi töreninde konuştu.

Erdoğan törende yaptığı konuşmada, “Çalışmalarımızı Yavuz Sultan Selim'in ve Gazi Mustafa Kemal'in şu güzel sözünü kendimize ilke edinerek yürütüyoruz. Ecdadımız diyor ki, 'Hazır ol cenge ister isen sulh-u salah'. Evet barış istiyorsak, daima savaşa hazır olmalıyız. Bölgemiz ve tüm dünyada barışı ve güvenliği hakim kılmak için tüm unsurlarıyla ordumuzu güçlendirmeyi sürdüreceğiz. Bundan hiç kimse rahatsız olmasın.” dedi.

Cumhurbaşkanı sözlerini, “Biz dostlarımızın emin olmasını sağlamak, birliğimize ve özgürlüğümüze de göz dikenleri de caydırmak için bu yatırımları yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” diye sürdürdü.

İnsansız hava aracı, helikopter, tank ve uçak gibi projelerde de ilerleme kaydedildiğini söyleyen Erdoğan, “Üretim aşamasına geldik. Ama hala katetmemiz gereken mesafeler var. Temmuz ayından beri yeniden tırmanışa geçen terör saldırıları, bölgemizde yaşanan gelişmeler ve daha pek çok işaret, bizim bu çalışmaları süratlendirmemizi, hazırlıklarımızı tamamlamamızı gerektiriyor” dedi.

Diplomasinin askeri güçle desteklenmemesi halinde yolda kalacağını savunan Erdoğan, “Bizim yolda kalmaya tahammülümüz yok. Her alanda eksiklerimizi tamamlamalı ve tam yol ilerlemeliyiz” diye konuştu.