Erdoğan ABD'de konuştu: Bu nasıl özgürlük ya?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brookings Enstitüsü'nde düzenlenen panelde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brookings Enstitüsü'nde düzenlenen panelde konuştu. Akşam saatlerinde Diyarbakır'da yaşanan bombalı saldırıya değinerek konuşmasına başlayan Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Bu saldırılar bizim terörle mücadelemizi kesintiye uğratmayacaktır. Milletimizin desteği ve güvenlik güçlerimizin desteğiyle bu terör belası engelini kaldıracağız. Terör örgütü köşeye sıkıştıkça kirli yüzünü ifşa etmektedir. Masum insanların kanını akıtan teröristlere “terörist” diyemeyenlerin olduğunu görüyoruz. Çeşitli kılıflar altında himaye gören terör, maalesef aldığı bu cesaretle ülkemizi, vatandaşlarımızı hedef almayı sürdürüyor. Bizim, buna tahammülümüz kalmamıştır."

"Türkiye şu anda dünyanın en eli kanlı terör örgütlerinin ortak hedefi durumunda bulunan bir ülkedir. Buna rağmen demokrasiden, özgürlüklerden, hukuk devletinden taviz vermeden mücadelemizi sürdürüyoruz. Maruz kaldığı yüksek birçok terör tehdidiyle mukayese edildiğinde hak ve özgürlükler bakımından Türkiye'den daha ileri standartta bir ülke yoktur. Bu hakkın, ülkemize ve milletimize teslim edilmesini özellikle bekliyorum."

"TÜRKİYE MİLLİ GELİRE GÖRE İNSANİ YARDIMDA DÜNYA LİDERİDİR"

"Bu saldırıların, Avrupalı ülkeler başta olmak üzere tüm dünyanın PKK terör örgütünün ve uzantılarının geçek yüzlerini görmelerine vesile olmasını diliyorum. Etrafımızdaki krizler bizim insan odaklı politikamıza engel olmadı ve de olmayacak. 2000'li yıllara dış yardım alan bir ülke olarak girmiştik. Bugün Türkiye milli gelirine göre insani yardımda dünya lideridir."

"ABD ile önemli meselelerde işbirliği içerisindeyiz. Bu işbirliğinin canlı ve dinamik tutulmasını istiyoruz. Bazı meselelerde görüş ayrılıkları olabilir."

"Türkiye'nin öncelikli sorularının başında terör eylemleri ve sınırımızdaki insani kriz geliyor. Türkiye olarak Suriyeli sığınmacılar konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Önlemler sadece güvenlik üzerine bina edilmeli. Bu krizlerin sorumlusu kendi halkının meşru taleplerini bastıran diktatördür."

"DAİŞ ve PKK'nın saldırılarında parçalanan bedenler tüm dünyanın bedenini yaralamalıdır. Suriye'deki kaos sürdükçe PYD, DAEŞ gibi örgütler büyüyüp serpilecek ve uluslararası toplumun başına bela olacaktır. PKK'nın kendi emelleri dışında DAİŞ'le mücadelesi yoktur, bu yalandır."

RUSYA İLE İLİŞKİLER

"İlişkilerimiz Rus yönetiminin son yıllardaki politikaları yüzünden zaten yıpranmaya başlamıştı. 24 Kasım'da yaşanan uçak hadisesinden sonra Rusya ile sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Türkiye ve Rusya aynı coğrafyada birbirleriyle etkileşim içerisinde olan önemli ülkelerdir." 

KIBRIS

"Kıbrıs meselesinde garantör ülke olarak kalıcı çözümden yana kararlılığımız sürüyor. Kıbrıs'ın tamamının su ihtiyacını karşılayacak projeden adanın her iki halkının da yararlanabilmesini arzu ederiz."

İSRAİL-FİLİSTİN

"Bölgemizdeki bir diğer önemli mesele İsrail-Filistin ihtilafıdır. Filistin'li kardeşlerimizin yanındayız. Ortdoğu'da kalıcı barışın sağlanabilmesi için bağımsız ve egemen bir Filistin devleti kurulması şarttır. Netenyahu, Mavi Marmara hadisesi ile ilgili özür diledikten sonra süreç başlatılmış, Obama'nın girişimleri olmuştu. Tazminat ile ilgili sıkıntı olacağına ihtimal vermiyorum. Bombalı saldırı sonucu 3 İsrailli vatandaşın hayatını kaybetmesi sonucu üzüntülerimizi ifade ettik. İsrail yetkilileri teşekkürlerini iletti." 

"BU NASIL ÖZGÜRLÜK YA?"

"Belçika'ya bildirdiğimiz canlı bomba serbest bırakıldı. Bizde işadamını öldüren terörist Brüksel'de rahatça dolaşabiliyor. Kendilerine bu teröristin bize teslim edilmesini söylediğimizde aldığımız cevap "Biz özgürlüklerden yanayız." Bu nasıl özgürlük ya?"