Erdoğan: 400'ü verin başkanlık sistemini getirelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kez daha 7 Haziran seçimleri için oy isterken, "400'ü verin başkanlık sistemini getirelim" dedi.

Elazığ'da katıldığı toplu açılış töreninde konuşan CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan bir kez daha 7 Haziran seçimleri için oy istedi. Erdoğan anayasayı değiştirmek için 400 milletvekili gerektiğini söyleyerek, "400'ü verin yeni Türkiye'yi kuralım, 400'ü verin başkanlık sistemini getirelim" dedi.

Elazığ'a giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan toplu açılış töreninde konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Buradan merhume Fidan Yazıcıoğlu'na Allah'tan rahmet diliyorum. Allah mekanını cennet eylesin.

11 ay sonra Elazığ'a geldim. Elazığ geliştikçe gelişiyor. Tüm bu eserleri kazandıranlara teşekkür ediyorum. Bizim milletimiz ağaçtan çıkmış bir millet değil. 

Dünyayla beraber Türkiye'de değişiyor. Bizim görevimiz Türkiye'yi daha ileri götürmektir. Değişim hayatın bir gerçeği, bu sistem Türkiye'ye artık dar geliyor. Türkiye'yi ileri götürecek sistem: Başkanlık sistemidir.

Bu ülke 367 garabetini yaşadı. Sizler de 10 Ağustos'ta egrekli cevabı verdiniz. Meclis'teki şu hale bak. 1960'ta getirilen yasalarla ne oldu? 15 günde bir hükümet değişiyordu.
Şu andaki sistem yamalı bohça. Bundan bir şey olmaz. Benim milletime yeni Anayasa sözüm var.

400'ü verin yeni Türkiye'yi kuralım, 400'ü verin başkanlık sistemini getirelim. 400'ü verin çözüm sürecine koşalım. 400'ü verin yeni anayasayı yapalım.