Erdoğan 30 Ağustos resepsiyonunda konuştu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos resepsiyonunda bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ilk kez Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir resepsiyon verdi. 

Erdoğa resepsiyonda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

30 Ağustos Zafer Bayramı 1922 yılında Büyük Taarruz'u başarıyla sonuçlandırdığımız bir gün olmanın ötesinde anlamlara sahiptir. Milletimizin o tarihten geriye doğru giden yaklaşık bir asırlık döneminde tüm yaşanan hayal kırıklıkları ilk defa Çanakkale ile yeni bir ümide, yeni bir yürek çarpıntısına yol açmıştı. 30 Ağustos bu ümidin kesin ve tartışmasız bir zafere dönüştüğü ardından kurulacak genç cumhuriyetin kapılarının aralandığı tarihtir. Zafer Bayramı'nın 93'üncü, Cumhuriyetimizin ilanının 9'nci yıldönümünde artık yönümüzü 2023'e çevirerek yeni ve daha büyük başarılar için kendimizi hazırlıyoruz. Anadolu'daki bin yıllık varlığımızı, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirerek ebedileştirme hevesinden asla taviz vermeyeceğiz.

Geçmişten bugüne yaşadığımız terör olaylarının ve çeşitli krizlerin milletimizi bu hedefinden uzaklaştırmak amacı taşıdığını biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da önüne çıkartılacak her engeli aşacak güce, imkana, kararlılığa sahiptir. Bunun için ihtiyacımız olan en önemli şey, milletimizin birliği ve beraberliğidir, kardeşliğimize sımsıkı sahip çıkmaktır. Ülkemizde yaşayan 78 milyon insanımızın her biri bu devletin eşit haklara sahip, birinci sınıf vatandaşlarıdır. 81 vilayetimizin her biri Türkiye'nin ayrılmaz birer parçasıdır.

Biz ne tek bir vatandaşımızdan ne de bir karış toprağımızdan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Bunun için kurulan tuzakların, oynanan oyunların, ortaya atılan fitnelerin üstesinden Allah'ın izninden geleceğiz. Devletin tüm kurumlarıyla, güvenlik güçlerimizle, milletimizle birlikte hedeflerimiz doğrultusunda adım adım ilerleyeceğiz. Bizlere bu toprakları vatan kılan şehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebileceğimize inanıyorum. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum. Bin yıldır Anadolu ve Trakya'nın vatanımız olması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.