'Erdoğan 3 dönem kuralının kaldırılmasını istemiyor'

3 dönem kuralı ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye bazı milletvekillerinin gitmediği ortaya çıktı.

3 dönem kuralı yüzünden milletvekili adaylığı başvurusunda bulunamayan bazı milletvekilleri Erdoğan'la görüşmek istemişti. Toplantıyı Hüseyin Çelik'in organize ettiği Binali Yıldırım'ın ise randevu aldığı belirtilen toplantı davetini çok sayıda ismin geri çevirdiği öğrenildi.
ANKA'nın haberine göre Hüseyin Çelik üç dönem kuralına takılan çok sayıda milletvekiline Erdoğan'la yapılacak toplantıya katılmalarını istedi. Ancak toplantıya Binali Yıldırım, Hüseyin Çelik, Faruk Çelik ve iki eski bakan ile Salih Kapusuz'un katıldığı, bazı isimlerin ise Hüseyin Çelik'in davetini kabul etmediği belirtildi.
Üc dönem kuralına takılan bazı isimler ANKA'ya şu değerlendirmelerde bulundu:
"Siyaset ahlak işidir. Siyasette su testisi su yolunda kırılmaz. Başında bu kurala karşı çıkmayanların bu saatte 'kural bozulsun' demelerini de pek etik bulmuyorum. 12 -13 yıl önce bir kural konuldu. Ama kimse çıkıpt da 'siyaset yapma özgürlüğümüz kısıtlanamaz' demedi. Şimdi denilmesi ise siyasi ahlak etik kuralına uymuyor. Ben bu girişimi doğru bulmuyorum."
AKP'de hem kabinede hem parti yönetim kadrolarında bulunan ve üç dönem kuralına takılan bir milletvekili de, "Sayın Cumhurbaşkanı üç dönem kuralının kaldırılmasını istemediği için, topu Davutoğlu'na atmak istemiştir. Bu kural en azından bu dönem bozulmaz" değerlendirmesinde bulundu.