'Ensar Evi'nden haberim yok' diyen Karaman Valisi'nin yalanı ortaya çıktı

Karaman’da 45 çocuğun cinsel istismara uğradığı Ensar Vakfı yurdunda yaşanan skandalın ortaya çıkmasının ardından "Evlerin varlığını soruşturmayla öğrendik. Evlerin hangi vakıf ya da derneklere ait olduğunu bilmiyorum" diyen Karaman Valisi'nin yalan söylediği ortaya çıktı.

Karaman’da Ensar Vakfı'nda yaşanan cinsel istismar skandalıyla kendisini "kurtarmaya" çalışanların yalanları ortaya saçılıyor.

Karaman’a giden CHP heyetine ” Evlerin varlığını soruşturmayla öğrendik. Evlerin hangi vakıf ya da derneklere ait olduğunu bilmiyorum.” diyen Karaman Valisi'nin tecavüzcü öğretmen Muammer Büyüktürk ile fotoğrafları ortaya çıktı. 

Gazeteport'ta yer alan haber göre, 3 Ocak 2013 tarihinde Muharrem Büyüktürk, Ensar Evi’ndeki çocuklarla Vali Murat Koca’yı makamında ziyaret ediyor ve fotoğraf çektiriyor. Ziyarette Ensar Vakfı Karaman Başkanı Ali Bağcı da var.

Vali Murat Koca’nın Ensar Evi’nde kalan çocukları ve zanlı Muharrem Büyüktürk’ü makamında kabul etmesi o tarihte yerel haber sitesi karamangündem’de haber oluyor. Ancak bu haber sitenin sayfasından fotoğraflarla birlikte silindi. Haber linkinde Ensar Vakfı öğrencilerine Vali Murat Koca’dan hediye başlığı halen duruyor.

Vali Murat Koca Karaman rezaleti ortaya çıktıktan sonra 17.3.2016’da yaptığı açıklamada  “Kayıtların tetkikinde, olayın şüphelisi M.B.’nin Karaman İmam Hatip Okulu, İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KAİMDER); yine Vakıflar Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre de Ensar Vakfı üyesi olmadığı anlaşılmıştır. Ayrıca, adı geçen dernek ve vakıf adına İlimizde açılmış bir yurt bulunmamaktadır.” demişti.