Enis Berberoğlu'na yurtdışına çıkış yasağı

MİT TIR'ları davasının bugün görülen oturumunda CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulduğu öğrenildi.

MİT TIR'larına ait görüntülerin yayınlanmasına ilişkin CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve eski Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün yargılandıkları davaya bugün devam edildi. 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde basına kapalı görülen sekizinci celseye, tutuksuz sanıklar Enis Berberoğlu ile Erdem Gül ve avukatları katıldı. Halen yurtdışında bulunan Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar ise duruşmaya izleyici olarak katıldı. 

YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 27 Eylül 2018 tarihli talebiyle mahkemenin, Enis Berberoğlu hakkında yurtdışına çıkış yasağı koyduğu öğrenildi.

Yaklaşık bir saat süren yargılama sonunda Enis Berberoğlu'nun yargılamanın durmasına ilişkin taleplerinin bir sonraki celse değerlendirilmesine karar verilerek, Berberoğlu hakkındaki yurtdışına çıkış yasağının devamına karar verildi. 

Can Dündar ve Erdem Gül'ün avukatlarının savunma yapmaları için bir sonraki celseye kadar süre verilmesine de hükmeden mahkeme, sanık avukatlarının kapalı oturumun sonlandırılması yönündeki taleplerini ise dava konusun kamu güvenliğiyle ilgili olması nedeniyle reddetti.

Duruşma, 6 Şubat'a ertelendi.