Engelliler 29 Kasım'da Taksim'de eylemde

Engelliler 29 Kasım'da Taksim'de "Savaşsız engelsiz bir dünya ve yaşanabilir bir ülke için yürüyoruz" çağrısıyla eylem düzenliyor.

Engelliler, "Savaşsız engelsiz bir dünya ve yaşanabilir bir ülke için yürüyoruz" çağrısıyla 29 Kasım'da Taksim'de eylem gerçekleştirecek.

Türkiye Sakatlar Derneği, İstanbul Engelliler Derneği'nin de aralarında olduğu 17 kuruluş tarafından yapılan çağrıda, "Bizden kaynaklanmayan bu koşulların, tüm toplumu eşit, özgür ve sağlıklı şartlarda yaşamaktan alıkoyduğunu, engellediğini ve hatta öldürdüğünü düşünüyoruz" denildi. 

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 

"5378 Sayılı engelliler kanunu yayınlanan yönetmeliklerle kevgire çevrildi. Sağlık kurulu raporu yönetmeliği neredeyse her yıl yeniden düzenleniyor, engellilere rapor verilmesi zorlaştırılarak Türkiye’deki engelli sayısı düşük gösteriliyor. Evde bakım aylığı ve ve sakatlık maaaşı kriterleri ise giderek ağırlaştırılıyor. Sosyal devlet budanıyor. 5378 sayılı engelliler kanunu ile tanınan 7 yıllık erişebilirlik ve ulaşabilirlik sürecince bir çivi dahi çakmayanlar, getirdikleri öteleme ile engellilerin ev hapsini müebbete çevirdiler. Evet bizler Türkiye’nin çoğunluğunu oluşturan engellenmiş bir halkız." 

Yapılacak yürüyüş, 29 Kasım pazar günü saat 13:00'te Taksim Tünel Meydanı'ndan başlayacak, 14:00'te Galatasaray Meydanı'nda yapılacak basın açıklamasıyla tamamlanacak.