Engelli öğrencileri Fatih'ten Büyükçekmece'ye taşıdılar

Fatih'teki işitme engelli okulunun Büyükçekmece'ye taşınmasına velilerin tepkisi devam ediyor. İstanbul Valiliği önünde bir araya gelen veliler, "Sürgün ediliyoruz" dedi.

İstanbul Fatih Özel Eğitim Meslek Lisesi velileri, engelli çocuklarının okulunun keyfi olarak Büyükçekmece Tepekent'te taşınmasını İstanbul Valiliği önünde protesto etti. Çocuklarının sürgün edildiği okulda tekerlekli sandalye için rampa dahi bulunmadığın söyleyen veliler, öğrencilerin sınıf değil duvarları çatlaklarla dolu hücre tipi sınıflarda ders yaptıklarına dikkat çekti. Veliler "Okulumuzu geri istiyoruz" talebiyle topladıkları dilekçeleri teslim etti, bu soruna Valilikten çözüm gelmediği takdirde Aralık ayında Ankara'ya gideceklerini kaydettiler.

Polis ablukası altındaki Valilik önünde bir araya gelen aileler, çocukları için düzgün koşullarda eğitim istediler. Eğitim Sen 8 No'lu Şube Başkanı Sehtap Akdağ'ın da katıldığı eylemde, "Okulumuzu geri istiyoruz" pankartı ile "Anneyim onların çığlığıyım", "Eğitime feda edilecek fert yoktur", "İşitme engelli biz, bizi duymayan siz", "Hatice Çelik benim kızım, MEB Eğitim hakkını gaspetti" yazılı dövizlerini taşıyan Veliler, "Okulumuzu geri istiyoruz", "Eğitim haktır engellenemez", "Milli eğitim sen git Tepekent'e" sloganlarını atıldı.

DOKTOR YOK

Veliler adına açıklama yapan Asliye Güler, İstanbul Avrupa yakasının tek işitme engelli lisesinin uzak noktalara taşınmasıyla çocuklarının sürgün hayatına mahkum edildiğini belirtti. "Çocuklarımız içinde hiperaktifler, otistikler, zihinsel engelliler, ortopedikler var ve okuyabilmek için günde 5-6 saatlerini yollarda geçiriyorlar" diyen Güler, çocukların çoğunun sürekli tedavi gördüğünü, sık sık kendilerini yaraladığını, bu nedenle de okudukları okulun merkeze ve hastaneye yakın olmasının çok önemli olduğunu dile getirdi. Güler, taşındıkları bölgede en yakın hastanenin bir buçuk saat uzakta olduğunu ve bu durumun çocuklarının tedavisini zora soktuğunu vurguladı.