'En ağır ihalelerin nasıl peşkeş çekildiğine tanık olacağız'

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "en ağır ihalelerin nasıl peşkeş çekildiğine tanık olacağız" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter'in katılımıyla İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

'CUMHURİYET DÖNEMİNİN EN AĞIR BUNALIMINDAN GEÇİRİYORUZ'
CHP'li Levent Gök, ekonomi ve dış politikada kriz yaşandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye kritik günlerden geçiyor. İktidarı 13 yıldır yürüten ve 1 Kasım'da yarattığı tehditle yeniden iktidar olanağı elde eden AKP'nin ekonomi ve dış politikada yarattığı açmazların kötü sonuçlarını yaşıyoruz. Dış politika ve Suriye politikasında yaşanan kötü yönetimin yol açtığı bugünkü tabloda cumhuriyet tarihinin en kritik dış soruların içinden geçiyoruz. Komşusu kalmayan Türkiye'nin tek komşusu Rusya ile yaşadığı sorunun devasa boyuta geleceği görülüyor. Bu iktidarın bu sorunu çözme şansının olmadığı günlerden geçiyoruz. Türkiye'yi ateş çemberine atıyorlar. CHP parlamentoda tüm yurttaşlarımızın sesi, kulağı olarak tarihi görevler yapacaktır. Cumhuriyet tarihinin en ağır bunalımdan geçtiği bu dönemde herkes mutsuz. Esnaf kepenk ötesinde dükkan kapatıyor. Böyle bir ortamda işsizler artıyor. Bir yandan da atanamayan öğretmenler sorunu ortada duruyor. Çiftçisi, dar gelirlisi ile tüm yurttaşları ekonomik bunalım sarsıyor.

Bu böyle devam edemez. Böyle devam etmesine izin vermeyeceğiz. CHP özgürlükçü bir anlayışla tek parti ve başkan olma iddialarının ötesinde tüm yurttaşların özgürlük anlayışını genişleten bir bakışla Türkiye'de herkesin güler yüzü olmaya devam edecektir. CHP, AKP iktidarının Türkiye'de yarattığı nefret tohumundan kurtarmak için ortaya çıkmıştır."

'EN AĞIR İHALELERİN NASIL PEŞKEŞ ÇEKİLDİĞİNE TANIK OLACAĞIZ'
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, yeni kurulan Bakanlar Kurulu'nu şu sözlerle eleştirdi:

"Son kurulan hükümette baktığımızda, yolsuzlukları ayyuka çıkmış kişilerin bakan yapılmasıyla yolsuzlukları sürdürmeye meraklı olan bir iktidarın Türkiye'ye sunduğu kabine ortaya çıkmıştır. Ahbap çavuş ilişkileri, Damat Ferit gibi yeni damatların türetildiği ve üretildiği bir hükümetten enerji politikalarının teslim edildiği bir bakanlıktan en ağır ihalelerin nasıl peşkeş çekildiğine tanık olacağız. Sivas davasında katliam sanıklarının avukatlığını yapanları bakan yapan bir anlayışın insanlara karşı sevgi tohumları gerçekleştiremeyeceğini biliyoruz. Hükümetin tüm icraatlarını dikkatli ve tek tek izleyeceğiz. Her yolsuzlukta tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmak CHP'nin görevi olacaktır. CHP olarak iyi niyetle, kurulan hükümetin icraatlarını göreceğiz. Bizim ilkelerimiz çerçevesinde Türkiye'nin kabul edemeyeceği uygulamalar karşısında direnç göstereceğiz. Yolsuzluklar, adam kayırmalar, antidemokratik uygulamalar karşısında 77 milyon fert için dürüst yönetimi sahipleneceğiz."