Emre Uslu'dan açıklama: 'Eğer Fuat Avni ben isem'

Star ve Akşam gazetelerinin Fuat Avni'nin Emre Uslu olduğuna ilişkin iddiaları sonrası Uslu'dan yanıt geldi.

Emre Uslu, Fuat Avni hesabının kendisine ait olduğuna ilişkin iddialara yazılı bir açıklamayla yanıt verdi.

Emre Uslu'nun yanıtının bir bölümü şöyle:

Bir kaç düşüncem var.

Bunlardan ilki Hakan Fidan’ın başarısızlıklarını ilk yazan gazetecilerden biriyim. Daha önce de yazdığım gibi Fidan’ın çevresine “Emre Uslu başbakanlığımı engellemek istiyor” şeklinde yakındığı kulağıma gelmişti. Fidan bu iddiayı henüz yalanlamadı.

Erğer mesele bu ise şunu açık açık söyleyeyim: benim öyle gücüm de niyetim de yok. Fidan’ın başarısız bir MİT müsteşarı olduğunu yazdım. Ben yazdığım için başarısız değil Fidan. Başarısız olduğu için yazdım. Ayrıca yazmaya bile gerek yok. Suriye politikamız ortada. IŞİD’in elini kolunu sallaya sallaya diplomatlarımızı rehin alması ortada. Türkiye’nin El Kaide’ye destek verdiği iddiaları ortada. Daha üç gün önce Foreign Policy de bu yönde bir yazı çıktı.

Mesele Fidan’ın siyasi geleceğiyle ilgiliyse yanlış adrese atış yapıyorlar.

İkinci ihtimal şu: Erdoğan’la olaylı bir şekilde ayrılan Fidan veya çevresi Erdoğan cephesinden gelecek “Fuat Avni’yi bile bulamadı. Nasıl MİT müsteşarı­?” eleştirilerinin önünü almak için böylesi bir girişimde bulunmuş olabilir. Seçimler bitene kadar Fuat Avni’yi bulamadık Emre Uslu verelim diye Fidan’a yönelik eleştirilerin önünü kesmek için böylesi bir mizansenin içine girilmiş olabilir.

Sanırım akla en yakın senaryo bu. Zira alayı vala ile siyasete giren MİT müsteşarının Fuat Avni’yi bulamamış olması onun kariyerinde büyük bir eksiklik olarak duruyordu. Fuat Avni’yi bile bulamayan MİT müsteşarı olarak siyasete girmemek için bir Fuat Avni buldular. Artık Fuat Avni’yi bulduklarına göre Fidan yakında Televizyonlara konuşamaya başlayacaktır…

Aklıma başka bir ihtimal gelmiyor…

NOT: Maniple edileceğini bile bile şunu da yazıp inançlı okurlarımı şu duama Amin demeye çağıracağım: Eğer Fuat Avni ben isem, veya Fuat Avni hesabını ben kullanıyorsam, herhangi bir zamanda ben kullandıysam, Allah beni kahretsin, perma perişan etsin. Eğer Fuat Avni ben değilsem, bu hesabı ben kullanmıyorsam, bu hesabı hiç bir zaman kullanmadıysam, Fuat Avni’nin ben olduğumu yazan muhabirin, bu haberi sayfasına koyan haber müdürünün, manşetine çeken yayın yönetmeninin, bu kumpasın parçası olarak bu iddiayı televizyonda söyleyen yorumcunun, internet sitesine alan editörün, bu kumpasa izin veren patronun, o patrona yürü diyen siyasetçinin;  bu kumpası uyduran polisin, istihbaratçının, bu kumpasa alet olan savcının, hakimin, ve tabi ki bütün bu kumpasların en tepe sorumlusunun, kendilerini, sevdiklerini, çoluk ve çocuklarını, hatta çok sevdikleri torunlarını, yedi sülalesini, ve bir türlü vazgeçemedikleri iktidarlarını Allah kahretsin ve perma perişan etsin.