Emrah Serbes: 'Hırpalarım' sözünü kitaplarımı eleştirenlere, kadınlara söylemedim

Son romanı Deliduman’ı eleştirenlere “Sizi gerçekten hırpalarım” dediği gerekçesiyle tepki çeken yazar Emrah Serbes, "Sözlerim yanlış yorumlandı" açıklaması yaptı.

Yazar Emrah Serbes, son romanı Deliduman’ı eleştirenlere “Beni hırpalarsanız ben de sizi hırpalarım” sözleri nedeniyle tepki görmesi üzerine, "Arkadaşım bildiğim ama ilk fırsatta arkamdan konuşan yazarlar için sarf ettim" açıklaması yaptı.

Feminist Edebiyatçılar Platformu’nun kendisine “Hırpala da görelim bakalım” diyerek tepki göstermesi üzerine açıklama yapan Serbes, Twitter hesabından şunları kaydetti: 

"19 Ağustos 2015’te Kanaltürk’te yayımlanan programda ‘Beni hırpalarsanız ben de sizi hırpalarım’ sözünü, arkadaşım bildiğim ama ilk fırsatta arkamdan konuşan yazarlar için sarf ettim. Video kayıtları açıktır, o sözler 28. dakika ile 32. dakika arasında sarf edilmiştir. Kitaplarımı eleştirenlere, kadınlara, kadın hareketi için mücadele eden feministlere herhangi bir söz etmedim. Söylediğim sözün arkasındayım. Çünkü muhatapları çok açıktır. Bu sözün niçin bu kadar yanlış yorumlandığını anlayabilmiş değilim. Sevgilerimle.”

NE OLMUŞTU?

Emrah Serbes, 19 Ağustos 2015’te Kanaltürk’te yayınlanan "Bunu Konuşalım" programında, “Ben ne Elif Şafak’a benzerim, ne de Orhan Pamuk’a benzerim. Eğer beni hırpalarsanız, ben de sizi hırpalarım. Asla arkanızdan konuşmam, asla yazı yazmam, asla polemiğe girmem ama sizi gerçekten hırpalarım. Ondan sonra her aynaya baktıklarında beni hatırlarlar” diye seslenmişti.

Serbes’e yazdıkları açık mektupta bir yazarın romanları hakkında eleştiri yazanları fiziksel şiddetle tehdit etmesine tepki gösteren Feminist Edebiyatçılar Platformu ise, “Kalemden de kelamdan da kumu yeterince dövdüğüne kani olana dek uzak dur. Çünkü aslanım, bundan böyle Feminist edebiyatçılar olarak Söz’ümüzü sizin gibilere kaptırmaya niyetimiz yok” demişti.