Emniyet'te 'terfi' kavgası

İstanbul Emniyet Müdürü Vali Selami Altınok'un "terfi ettirilmesi" için Ankara'ya gönderdiği 135 kişinin büyük bölümünün elenmesi, Altınok'la Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in kavga etmesine neden oldu.

7 bin 918 amir ve müdürün bir üst rütbeye terfisini ilgilendiren sözlü sınav sonuçları, İstanbul Emniyeti ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında kavgaya neden oldu.

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre, İstanbul Emniyet Müdürü Vali Selami Altınok’un “terfi etsinler” diye Ankara’ya gönderdiği 135 kişilik listenin büyük bölümü terfi alamadı.

25-29 Haziran’da Polis Akademisi’nde yapılan mülakat sonuçlarının POLNET üzerinden açıklanmasının ardından ortalık karıştı. Selami Altınok’un terfi ettirilmeyen amir ve müdürler nedeniyle Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ile arasında sert tartışma yaşandığı öne sürüldü.

Altınok’un, bir üst rütbeye terfi ettirilmeleri için 25 İl Emniyet Müdür Yardımcısı ile 110 Emniyet Amiri ve Şube Müdürü’nün listesini EGM’ye gönderdiği, ancak bunlardan 70’inin sözlü sınavdan geçirilmeyip elendiği bildirildi.

12’Sİ TERFİ EDEBİLDİ
Altınok’un terfi hakkı elde eden 25 yardımcısından 12’sinin 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne terfi ettirildiği, H.K. adlı bir müdürün “Alevi” olduğu gerekçesiyle çizik yediği öne sürüldü. 3 Temmuz günü açıklanan sözlü sınav sonuçlarından ismini verdiği 135 amir ve müdürden 70’inin elendiğini öğrenen Altınok’un Emniyet Genel Müdürü Lekesiz’i aradığı ve bu durumun sebebini sorduğu da öğrenildi. Lekesiz’in de Altınok’a "sen Emniyet Genel Müdürü olduğunda bunları terfi ettirirsin" dediği bildirildi.

MİLLİ DAMARCILAR
7 bin 918 komiser yardımcısı, komiser, başkomiser, Emniyet amiri, 4., 3. ve 2. Sınıf Emniyet Müdürü’nün kaderini belirleyen terfilere Nur Cemaati'nde “okuyucular”, “yazıcılar” ile “milli damarcılar” adı verilen çekirdek grubun karar verdiği de iddia ediliyor.