Emniyette işkence ve ölüm tehdidi: Sen bir daha güneşi göremeyeceksin!

Gözaltına alınan ve Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen iki yurttaşa işkence edildi. İşkence gören yurttaşlardan Onur Duran, polisler tarafından ölümle tehdit edildi, "sen bir daha güneşi göremeyeceksin" denildi.

Haber Merkezi

Halkın Hukuk Bürosu, iki müvekkiline yapılan işkencelere ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

"Müvekkillerimiz Ali Ülgü ve Onur Duran 13 Nisan tarihinde İstanbul’da otobüs durağında beklerken işkenceyle gözaltına alındı" denilen açıklamada polisin, Onur Duran’ın nefes almasını önleyerek boğmak için kafasına mont geçirerek bağladığı belirtildi.

Açıklama şöyle devam etti:

Siyasi şube polisi “Sen bir daha güneşi göremeyeceksin. Buna gittiği yeri göstermeyin” diyerek Onur Duran’ı nefessiz bırakarak işkence yapmıştır. Müvekkilimiz karakola girişi esnasında iç çamaşırı  çıkarılarak onursuz aramaya maruz bırakılmıştır.

İşkenceye maruz kalan müvekkillerimiz işkence izleri saklanmak için; dosyada hiçbir delil olmamasına rağmen tutuklanmıştır. 

Müvekkiller hakkında  basında “suikast hazırlığında 2 terörist yakalandı” diye yalan haberler çıkmıştır. Bu iddialar müvekkillere ne savcılık nede sorgu hakimliğinde sorulmuştur. Müvekkiller katılmış oldukları yasal eylemler bahane edilerek emniyet ve medya baskısıyla hukuksuz şekilde tutuklanmıştır.