Emekli diplomatlar yürüdü, Bakanlık bu kez sustu

Emekli diplomatlar ve Ermeni örgütleri tarafından katledilenlerin yakınları Ankara’da yürüdü. 24 Nisan öncesinde eylemin bildirgesini resmi sayfasında yayımlayan Dışişleri Bakanlığı, bu kez sessiz kaldı.

Haber Merkezi

Dışişleri Bakanlığı emekli mensupları ve Ermeni örgütleri tarafından katledilen diplomatların aileleri bugün Ankara’da yürüdü. Ulus’taki Atatürk heykeli önünde toplanan grup, Sıhhiye’deki Atatürk heykeline kadar yürüdü.

Burada yapılan basın açıklamasında konuşan emekli Büyükelçi Tugay Uluçelik,

“Yurtiçindeki ve yurtdışındaki devlet görevlerini yaparken Ermeni teröristler tarafından haince, insafsızca katledilerek şehit edilmiş olan meslektaşlarımızla, devletimizin çeşitli kurumlarımıza mensup görevlilerinin ve onların şehit eşleri, çocuklarını sizlerle kucaklaşarak, bütünleşerek anmak üzere huzurunuzda bulunuyoruz” dedi.

1973 ile 1994 arasında yurtdışında görevli 36 diplomatın ASALA ve ASALA bağlantılı örgütlerce öldürüldüğünü söyleyen Uluçelik, sözlerini, “1915 yılı Osmanlı Devleti için maalesef ömrünün her bakımından acılarla dolu son yıllarının belki de en acılısı olmuştur. 1915’in 100. yılında bu iftira kampanyası yoğunlaştırıp bugünlere zirve noktasına ulaştırdıkları hayali içinde bulunan Ermenistan devletini yönetenlerin ve onları destekleyen Ermenilerin güttükleri amacı çok iyi biliyoruz. Bu sapık emel ve amaç Türk milletinde bir suçluluk duygusu yatarak devletimize 1915 olaylarını bir soykırım olarak kabul ettirmek ve akıllarınca bu suretle aziz vatanımızdan toprak koparabilecekleri ve gelecek nesillerimizi de muazzam bir borç yükü altında sokacak şekilde tazminat taleplerini gündeme getirebileceklerini bir siyasi ve hukuki zemin yaratabilmektir” diye sürdürdü.

DIŞİŞLERİ BU KEZ SESSİZ

24 Nisan öncesinde bugünkü yürüyüşü düzenleyen emekli diplomatların bildirgesini resmi internet sayfasından ve sosyal medya hesaplarından paylaşan Dışişleri Bakanlığı, bugün gerçekleştirilen basın açıklaması ve yürüyüş konusunda ise sessiz kaldı.

Basın açıklamasına Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Mustafa Destici katıldı.