Elvan ailesinden Ali-Deniz-Bahtiyar'a mesaj: Sizinle gurur duyuyoruz!

Berkin Elvan'ın ailesi, 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkan Komünist Parti üyelerinden tutuklanan Ali, Deniz ve Bahtiyar için başlatılan imza kampanyasına destek verdi. Sami ve Gülsüm Elvan, üç KP üyesi için "AKP'ye boyun eğmeyen çocuklarımız, gururumuzsunuz" dedi.

Serdar Nâzım Yüce

1 Mayıs'ta AKP'nin yasaklarına boyun eğmeyen Komünist Parti üyeleri, Taksim Meydanı'nda eylem yapmıştı. Eylemde 29 KP üyesi gözaltına alınmış; 29 kişiden Ali Adıgüzel, Bahtiyar Şahin ve Deniz Sinan Tunaboylu, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Ali, Deniz ve Bahtiyar için başlatılan imza kampanyasına Haziran Direnişi'nde polisin attığı gaz fişeğiyle vurulan 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ailesinden destek geldi. Anne Gülsüm Elvan ve baba Sami Elvan, "hükümsüzdür" başlıklı metni imzalarken, Komünist Parti üyelerinin Taksim eylemi için "AKP'ye boyun eğmeyen çocuklarımız, gururumuzsunuz" yorumunu yaptı. 

Anne Gülsüm Elvan, "Taksim'e çıktığınız gün çok sevindik. Çok güzel bir eylem yaptınız. Tutuklanan çocuklar için de üzüldük. Ama çok net bir şey var; AKP'ye boyun eğmeyeceğiz, eğdirmeyeceğiz. Gururumuzsunuz çocuklar" dedi. Sami Elvan "1 Mayıs'ın demokratik bir şekilde kutlanmasını istiyorum. Bu arkadaşlarımız da 1 Mayıs için, işçiler için, özgürlük için Taksim'e çıktılar. Tabii gözaltına alındıklarını, Ali, Deniz ve Bahtiyar'ınsa tutuklandığını öğrendik daha sonra. Onların özgürlüğüne kavuşmalarını istiyorum her şeyden önce. Ülkeye huzurun, barışın ve kardeşliğin gelmesi için de, AKP iktidarına boyun eğmeyeceğimizi ilan ediyorum. AKP'ye boyun eğmeyen çocuklar, gururumuzsunuz" dedi. Elvan ailesi, 1 Mayıs'ta yaşananları değerlendirdi ve KP üyelerinin eyleminin ülke halkına umut olduğunu söyledi. Bugüne kadarki tüm eylemleri "demokratik hak" olarak değerlendirdiklerini belirten Gülsüm ve Sami Elvan, tutuklamaları tanımadıklarını da vurguladı.

Sami ve Gülsüm Elvan'ın imzaladıkları metnin tam hali:

"Ali, Deniz ve Bahtiyar'ı serbest bırakın!

Ali, Deniz ve Bahtiyar, 1 Mayıs günü Taksim meydanındaki heykelin önünde toplandıkları için tutuklu olarak yargılanıyorlar.

Anayasa'da 'Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir' yazıyor ama Taksim meydanında barışçı bir biçimde toplandıkları için tutuklandılar. Oysa işledikleri iddia edilen suç yargılamanın tutuklu olarak yapılmasını gerektirmiyor.

Tutukluluk kararına yapılan itiraz üst mahkeme tarafından reddedildi.

Bu mahkemenin Ceza Hâkimi İslam Çiçek, yolsuzluk soruşturmaları sürerken odasında görüştüğü MİT görevlilerini basının odaya gelmesi üzerine kaçırması ve bunu yaparken de kimliği bilinmeyen karanlık kişiye 'kaç İsmail kaç' diye bağırmasıyla hatırlanıyor.

Yandaşlıkta sınır tanımayan Hâkim Çiçek, Facebook sayfasında 'Allah uzun ömür versin uzun adam' mesajını yayınlamış, bir 'bağımsız' yargı mensubu.

Bizler, Ali Adıgüzel, Deniz Sinan Tunaboylu ve Bahtiyar Şahin'in, Erdoğan’ın kişisel infaz örgütüne dönüştürülmüş olan yargı tarafından tutuklanmış olmalarını protesto ediyoruz. Bu kararın kaldırılmasını talep ediyoruz."

İmza kampanyasına buradan destek verebilirsiniz.