Elinde bira poşeti olan kadın oyuncu, polis tarafından darp edildi

İstanbul Fulya'da, tiyatro oyuncusu Sinem Umaş, polis tarafından elinde bira poşeti olduğu gerekçesiyle zorla bir tekel bayisine götürüldü, yerlerde sürüklendi. Umaş, şikayetçi olunca geceyi karakolda geçirirken, bir de savcılığa çıkarıldı. Savcılık tarafından serbest bırakılan oyuncu, kendisini darp eden iki polis hakkında şikayetçi olduğunu açıkladı.

AKP'nin 22.00'den sonra bira satma yasağını gerekçe gösteren polisler, elinde bira poşeti var diye tiyatro oyuncusu Sinem Umaş'ı darp etti.

Polisler tarafından yerde sürüklenerek tekel bayisine götürülen, hakkında işlem yapılmak istenen Umaş, kendisini darp eden polislerden şikayetçi olunca geceyi karakolda geçirdi.

Umaş, darp edildikten sonra bir de savcılığa çıkarılırken, savcılık kararıyla serbest kaldı.

Umaş, sosyal medyadan olaya ilişkin şu paylaşımı yaptı:

Dün gece saat 12 de elimde aldığım bira poşeti ve köpeğimle eve dönerken polis tarafından çevrildim bu biraları şu tekelden aldın dimi diye beni zorla tekele götürdüler karakola gidip imza atmam için zorladılar ben imza vermek istemeyince yerlerde sürüklendim. Mahalleli evlerinden aşağı inip polise ne yaptığını sordular ama bu sırada ben yerdeydim biri kelepçe takmak istedi diğeri yerde sürükledi imza atma zorunluluğum olmadığı gibi bir de yaka paça sürüklendim. Gidip darp raporu aldım karakola gittim şikayetçi olmak için beni gece 1 den sabah 11 e kadar nezarethanede tuttular sabah kelepçeyle savcılığa götürdüler. Meğer hakkımda aslı astarı olmayan ifadeler vermişler. Ben polise tokat atmışım küfür etmişim sarhoşmuşum bunun gibi bir sürü şey. Savcı beni dinledikten sonra serbest bıraktı. Ancak o 2 polissen şikayetçi oldum ve mahallede bunun için şahit olmak isteyen bir sürü. İnsan var. Demem o ki 22 yaşında yeni polis olan ve her dediğini yapmak zorunda olduğumuzu düşünen yeni yetme polislerle dolu ülke. Genelleme yapmıyorum tabiki ama yaşadığım travmayı kimse bilemez. Şuan yürümekte zorluk çekiyorum. Hiç bir suç işlemeden beni bu hale sokan polislerden ölene kadar şikayetimi geri almıcam. Siz de gece 10 dan sonra bir yerden alkol aldıysanız nerden aldığınıza dair imza atmak zorunda değilsiniz. İmzadan imtina ediyorum deme hakkınız var!!!!! Arkadaşlar bu arada alkollü değildim buraya sarhoştun falan yazılmış raporum var kanımda alkol yoktu. Ayrıca alkollüde olabilirdim ne farkeder bu durumla karşı karşıya gelmemi gerektirir mi?