Elif Kalsen'in ailesi: Bizim kızımız değil

Sultanahmet'te Turizm Şube Müdürlüğü'ne saldırıda bulunan Elif Sultan Kalsen'in ailesi Adli Tıp'ta kendilerine gösterilen cansız bedenin kızlarına ait olmadığını söyledi.

Dün gece İstanbul Sultanahmet'teki Turizm Şube Müdürlüğü'ne saldırıda bulunan Elif Sultan Kalsen’in annesi Şirin ve babası Mehmet Kalsen, Adli Tıp’a geldiler. Anne Şirin Kalsen, Adli Tıp girişinde ağlayarak ‘Benin kızım böyle bir şey yapmaz’ dedi.

Hürriyet'ten Eyüp Serbest'in haberine göre, avukatları Ebru Timtik ile birlikte nöbetçi savcı nezaretinde canlı bombanın cenazesi aileye gösterildi. Aile, çıkışta kendilerine gösterilen cesedin kızlarına ait olmadığını söyledi. Cumhuriyet savcısı da bununla ilgili tutanak düzenledi.

Kocaeli’nde yaşayan aile, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şirin Kalsen çıkışta ‘Benim kızım değilmiş. Beni çekmeyin’ dedi.

Avukatı Ebru Timtik de ''İçeriye girdik. Anne ve babası da vardı. Bize 1.60 boylarında, beyaz tenli bir kadının cenazesini gösterdiler. Ancak bu Elif Kalsen değil. Ailesi cesedi teşhis edemedi'' diye konuştu.

Ailesi bir süredir Elif Kalsen’le bağlantı kuramadıkları için medyada çıkan haberlere dayanarak canlı bomba saldırısını yapan kişinin kızları olabileceğini düşündüklerini belirtti.

Avukat  Timtik, ''Bize gösterilen kişiyi daha önce hiç görmemiştim'' şeklinde konuştu.