Elektrik Üretim AŞ'ye 'MÜSİAD', ÇAYKUR'a 'iflasçı' ataması

Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına MÜSİAD yöneticisi Dr. İzzet Alagöz, ÇAYKUR Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığına ise bu görevi daha önce de yapmış olan Ekrem Yüce atandı.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Elektrik Üretim AŞ ve Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (ÇAYKUR) ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü görevine Dr. İzzet Alagöz getirilirken, ÇAYKUR Genel Müdürlüğüne ise Ekrem Yüce getirildi.

İZZET ALAGÖZ KİMDİR?

Elektrik santralleri, su arıtma tesisleri, ilaç fabrikaları ve çeşitli endüstriyel otomasyon uygulamaları sektöründe yer alan (T. Enerji ve Otomasyon, Nice Mühendislik ve ABT Endüstri) mühendislik firmalarından oluşan Alagöz Grubu’nun yönetim kurulu başkanı olan Alagöz, aynı zamanda MÜSİAD Enerji Sektör Kurulu Başkanlığı görevinde bulunuyor.

EKREM YÜCE KİMDİR?

2003 yılından 2011 yılına kadar ÇAYKUR'un başında olan Ekrem Yüce, Erdoğan'ın kararıyla bir kez daha kurumun başına geçti.

Önceki dönemde ÇAYKUR'u iflasın eşiğine getiren ve işçi düşmanı uygulamalarıyla tanınan Yüce'nin bu göreve tekrar getirilmesi dikkat çekti.

Yüce, 2012-2018 yılları arasında ise, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı olarak görev yapmıştı.