Elektrik kesintileri 4 ayda 224 bin saati aştı

Elektrik Kesinti Endeksi'ne (EKE) göre Mart-Haziran döneminde yaşanan elektirik kesintilerinin süresi 224.182 saati aştı.

DHA

Tüketici Birliği Federasyonu Elektrik Kesinti Endeksi (EKE) verilerine göre, Haziran ayında elektrik kesintileri, Mart dönemine göre yüzde 12,72 ve Nisan dönemine göre yüzde 402 artarken, Mayıs dönemine göre yüzde 11,33 azaldı.

EKE’nin oluşturulmaya başlandığı Mart’tan bu yana, dört aylık dönemde toplam olarak 224 bin saat elektrik kesintisi gerçekleşti. Başka bir deyişle, bu dönemde Türkiye genelinde yaklaşık olarak 9.340 gün ya da 312 ay ya da 26 yıllık süreye karşılık gelen uzunlukta elektrik kesintisi yaşandı.

Haziran dönemine ilişkin Elektrik Kesinti Endeksi (EKE)’ni açıklayan Tüketici Birliği Federasyonu Elektrik Kesinti Endeksi (EKE) Çalışma Grubu Başkanı Jale Yanılmaz, “kamuoyu kesintilerin gerçek nedenini merak ediyor” dedi.

Jale Yılmaz, “EKE’nin oluşturulmaya başlandığı 2015/Mart ayı verisi olan 50 bin saat kesinti süresinin endeks karşılığı 100 olup sonraki aylara ilişkin kesinti süreleri bu endekse ekleniyor ya da eksiltiliyor” dedi ve ekledi:

“Elektrik Kesinti Endeksi (EKE)’nin oluşturulmaya başlandığı 2015/Mart ayından bu yana gerçekleşen elektrik kesintilerindeki yoğunluk kamuoyunu endişelendirmekte ve planlı olduğu bilinen bu kesintilerin gerçek nedeninin kamuoyuyla paylaşılmasını beklemektedir. Elektrik dağıtım firmaları tarafından bu bilgilere erişimin sağlanmaması durumunda, Tüketici Birliği Federasyonu başta EPDK olmak üzere ilgili kamu otoritelerinden bu bilgilerin açıklanması isteminde bulunacaktır.”