El Nusracılar tehdit etti, Komünist Parti yöneticisi ifadeye çağrıldı!

Daha önce El Nusra yayın organı tarafından tehdit edilen Komünist Parti Edirne İl Başkanı Çağlar Akyüz, "suç işlemeye alenen tahrik" iddiasıyla ifadeye çağrıldı. El Nusracıları değil Komünist Parti yöneticisini ifadeye çağıran polis, "Suruç'la ilgili 'bütün insanlık suçlarının hesabı sorulacak' demişsiniz, kimden, ne şekilde hesap soracaksınız" dedi.

Haber Merkezi

El Nusracıların tehdit ettiği Komünist Parti Edirne İl Başkanı Çağlar Akyüz, Emniyet'e ifadeye çağrıldı. "Suç işlemeye alenen tahrik etme" iddiasıyla Emniyet'e çağrılan Akyüz'ün önüne suç delili olarak Facebook ve Twitter'da attığı mesajlar konuldu.

Akyüz'e Emniyet'te birçok skandal soru yöneltilirken, o sorulardan bazıları şöyle:

1- Edirne İslam Gençliği'nin El Nusra ve Ahrar Şam grupları ile ilgilerini anlatınız. 
2- Suruç patlaması ile ilgili Edirne Gündem gazetesine yaptığınız açıklama da 'bütün insanlık suçlarıın hesabı sorulacak' demektesiniz. Kimden ne şekilde hesap soracağınızı açıklayınız. Bireysel ve gruplar arası çatışma ile kamu düzeninin bozulması ve devlet otoritesinin sarsılmasını mı amaçlamaktasınız?
3- Kişisel twitter hesabınızdan "seni ışid'ten beter yaparız diyenlere cevabım bellidir vallahi sizi sileceğiz" diye paylaşımda bulunmuşsun. Kimi sileceksin? 

Akyüz, Emniyet'te verdiği ifadenin ardından serbest bırakılırken, Akyüz'ü tehdit eden gericilerin ifadesinin alınıp alınmadığı merak konusu.