'Ekrem Dumanlı kaçma hazırlığında, önlem alınmalı'

Star yazarı Cem Küçük Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın ardından Zaman yazarı Ekrem Dumanlı'nın da kaçma planı yaptığını söyledi.

AKP'nin operasyon yazarlarından Star gazetesi köşe yazarı Cem Küçük, Cemaat'in savcıları Zekeriye Öz ve Celal Kara'nın ardından Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın da yurt dışına kaçma hazırlığı yaptığını söyledi. Yurt dışına çıkış yasağı olmasına rağmen ek önlem alınması gerektiğini öne süren Küçük şöyle yazdı:

"İki savcının kaçması büyük skandaldır. Bu olaydan sonra FETÖ şüphelisi kim varsa hepsine yurtdışı yasağı getirilmeli. Kaçma şüphesi tutuklamanın en büyük gerekçesidir. FETÖ mensupları da başlarına geleceği bildikleri için birer birer kaçıyorlar. Şu anda Ermenistan’da olan iki savcıyı alıp getirmek bu devletin sorumluluğundadır.

Son 7 yılda davaları kurgulayan FETÖ’cü tüm hakim ve savcıların hepsine hemen, hiç beklenmeden yurtdışı yasağı getirilmeli ve tutuklanmalıdır. Çünkü hepsinin kaçma planları içinde olduğu biliniyor. Başka bazı Yargıtay ve Danıştay’da görev yapan yargıçların benzer hazırlıkları var.

Öte yandan her ne kadar Tahşiye kumpasından dolayı hakkında yurtdışı çıkış yasağı olsa da Ekrem Dumanlı da kaçma planları yapıyor. Bodrum gibi yerlerden Atina’ya kaçmak en fazla 500 dolara patlar. Üstelik FETÖ gibi her türlü belgeyi dijital ortamdan üretebilen çete sahte pasaport bile yapabilir. O yüzden baştan Ekrem Dumanlı olmak üzere kaçma ihtimali güçlü FETÖ’cüler hakkında gerekli tedbirler alınmalı.  Yoksa çok geç kalınabilir."