Ehliyette yanlış alarm yığılmaya yol açtı

Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu'ndan (TÜSEKON) sürücü sertifikalarını ehliyete dönüştürmeyenlere ilişkin yapılan açıklamada 31 Aralık 2014 tarihinin son gün olduğunun belirtilmesi, Türkiye genelindeki trafik tescil müdürlüklerinde yığılmalara yol açtı.

DHA

31 Aralık tarihinin son gün olduğunu düşünen binlerce kişi, yıl bitmeden ehliyet çıkarma telaşına düştü. Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne akın eden yüzlerce sertifika sahibi, görevlilerin sözlü uyarılarının yanı sıra, duvarlara asılan yönetmelik ve anons sistemiyle de uyarılıyor.

31 Aralık tarihinin son gün olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve iş yoğunluğunu 10 kat artırdığı belirtilen anonslarda, "Yılbaşından sonra bu yoğunluğun olmayacağı düşünülmektedir. 2013 mayıs ayından önce alınan sertifikalar 2015 Mayıs ayına kadar, 2013 Mayıs ayından sonra alınan sertifikalar, sertifika tarihinden itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Ayrıca sürücü belgesi müracaatlarınızı tescil birimi olan tüm ve ilçelerimizden yapabilir, mali harçlarınızı tüm devlet bankaları ve defterdarlıklara yatırabilirsiniz" diye uyarıda bulunuyor.

Ülke genelinde 1 milyon 725 bin civarında kişinin sürücü sertifikalarını ehliyete dönüştürmediği kaydedildi.