Eğitimde gericileşmeye karşı 8 Şubat'ta Kadıköy'e

Zorunlu din eğitimine karşı, laik ve bilimsel eğitim için 8 Şubat'ta gerçekleştirilecek Alevi mitinginin,öncesinde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi-Bektaşi Federasyonu ve Eğitim-Sen tarafından basın açıklaması düzenlendi.

Haber merkezi

Kadıköy'de düzenlenmesi planlanan miting için, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi-Bektaşi Federasyonu,  Alevi Vakıflar Federasyonu ve Eğitim-Sen'in de içinde bulunduğu kurumlar tarafından basın açıklaması yapıldı. Bugün saat 11.00'de Kadıköy İskele Meydanı'nda gerçekleşen basın açıklamasını mitingi destekleyen kurumlar adına  Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca okudu.

Basın açıklamasını okuyan Karaca  “Siyasi iktidarın toplumu kendi dünya görüşüne ve yaşam tarzına uygun olarak biçimlendirme uygulamaları, farklı inanç ve mezhep ve kimliklere sahip kimseler üzerinde açık ve fiili bir baskı ve dayatma haline gelmiş durumdadır. Siyasi iktidar, toplumun farklı mezhep ve kimlikten, laik-demokratik yaşamdan yana olan kesimlerinin taleplerini, giderek artan ve acilen çözüm bekleyen sorunlarını görmezden gelmekte, yok sayma ve asimilasyon politikaları ısrarını sürdürmektedir. Yıllardır benimsenen tekçi anlayış üzerinden toplumu ayrıştırarak karşı karşıya getirmeye ve yeni çatışma alanları yaratma girişimlerine sessiz ve tepkisiz kalmamız mümkün değildir. Eğitim sistemi ve okulların tamamen egemen ideolojiye teslim edilmesine asla izin vermeyeceğimiz bilinmelidir" dedi

Karaca, 8 Şubat'ta Kadıköy'de düzenleyecekleri “Laik-Bilimsel-Anadilde Eğitim ve Demokratik Yaşam" mitingi için çağrıda bulunan Karaca eğitim alanında yapılan değişiklerle ve yeni uygulamalarla, öğrencilerin ve toplumun gericileştiğini vurguladı. Miting için İçişleri bakanlığıyla görüşüldüğünü ve olumlu yanıt alındığını belirten Karaca " Dün İçişleri Bakanı'yla görüştük. Mitingimizi kadıköy'de gerçekleştireceği ve platformumuzu buraya kuracağız. Eğitimde gericileşmeye karşı toplumun  her kesmini mücadeleye çağırıyoruz" dedi.