Ege Üniversitesi yönetiminin yeni icraatı: Boy tipi turnike

Ege Üniversitesi'nde geçtiğimiz Şubat ayında Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümün ardından başlayan olağanüstü hal kampüsün girişlerine turnikelerin konulmasıyla yeni bir boyut kazandı.

Haber Merkezi

Ege Üniversitesi’nde geçtiğimiz Şubat ayında Kürt öğrencilere saldırı ile başlayan ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümüyle neticelenen olaylar sonrası uygulamaya konan olağanüstü hal yaz döneminde de derinleşerek sürüyor.

Üniversite rektörlüğü geçtiğimiz dönem birçok yürüyüş ve eyleme yasak getirirken İletişim ve Edebiyat Fakültesi önündeki alanı ise paravanlarla çevirmişti.

O dönemde okula giriş çıkış güvenlik güçleri tarafından kimlik kontrolüyle sağlanırken fakülteler arasına demir parmaklıklar konulması "tecrit dönemi" olarak nitelendirilip tepkilere sebep olmuştu. 

Ege'de Son Söz'den Mehmet İşler'in haberine göre okul yönetimi olağanüstü hali derinleştirmek için yeni bir adım atarak okulun tüm girişlerine turnikeler yerleştirdi. Fotoğraflarda turnikelerin cezaevleri ve yüksek güvenlik gerektiren noktalara konulan boy tipi turnike olması dikkat çekiyor. 

Öğrenciler yeni öğrenim dönemiyle birlikte turnikelerle adeta bir cezaevine girer gibi okula giriş yapacak. Öte yandan üniversiteye kayıtlı olmayanların kampüse giriş yapamayacağı belirtiliyor.