Ege Linyit'in müdürü: Ben işçinin ayağına inmem

Eynez ocağında çalışırken işinden olan, kendilerine verilen sözlerin karşılığını alamayan işçiler görüştükleri Ege Linyitleri İşletmesi Müessesi(ELİ) Müdür Yardımcısı Ali Ulu’nun, “Bizim tüzüğümüzde işçinin ayağına inmek yok. Ben işçinin ayağına inemem” dediğini söyledi.

Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciasının ardından işten çıkartılan madenciler, tazminatlarını almak için Ege Linyitleri İşletmesi Müessesesi Müdürlüğü (ELİ) önünde başlattıkları oturma eylemini sürdürüyor.

Taleplerinin yerine getirilene kadar oturma eylemini sürdüreceklerini söyleyen maden işçisi Hidayet Merdim, "11 yıldır Soma Kömür İşletmelerine ait Eynez ocağında çalışıyordum. 30 Kasım'da işten çıkarıldık 4 aydır işsiziz. Bizler iş istemiyoruz. Bizler alın terimiz olan tazminat haklarımızı istiyoruz. 1 ay önce Ankara'ya gittik. Bizlere dediler ki madencilerin tazminat haklarını dördüncü haftada gündeme alacağız. Ne yazık ki verdikleri süre doldu yine sözler tutulmadı" dedi. Maden Ocağında 3 bin kişi çalıştıklarını belirten Merdim, "Nerede madenci arkadaşlarım, gelin bizlere destek verin bir olalım, birlik olalım" dedi. 

Müessesi Müdür Yardımcısı Ali Ulu ile görüştüklerini söyleyen maden işçisi Hidayet Merdim, “ELİ Müessesi Müdür Yardımcısı Ali Ulu’ya, diğer arkadaşlarıma ne diyeceksiniz ?” diye sorduğunda, “Bizim tüzüğümüzde işçinin ayağına inmek yok, ben işçinin ayağına inemem” dediğini aktardı.