'Edirne Valisi bizi düşman haline getirmiştir'

Türkiye Hahambaşılığı tarafından Edirne Valisi'nin sözleri üzerine yapılan açıklamada, "Bu tür bir söylemin devletimizi temsil eden bir valimiz tarafından ifade edilmesinden dolayı hicap duymaktayız" denildi.

Türkiye Hahambaşılığı Türk Musevi Cemaati, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in Edirne Sinagogu’na dair sözleriyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin için "Kendi ifadesi ile ‘içinden gelen büyük bir kinle’, ülkemizin asırlardır önemli bir unsurunu teşkil eden biz vatandaşlarını ötekileştirmiş ve 'onlar' diye tanımlayarak düşman haline getirmiştir" denildi.

Ayrıca, geçtiğimiz hafta Neve Şalom Sinagogu'na "yıkılacak mekan" pankartı asan eylemcinin bir öğretmen olması ve halen çocuklarımızı eğitmeyi sürdürmesi endişelerimizi arttırmakta olup son aylarda doruğa ulaşan Yahudi karşıtı söylem ve eylemlere karşı toplumun, adaletin ve hükümetimizin duyarlılığı ve çabalarıyla acilen mücadele edilmesini temenni ediyor, devletimize güveniyoruz" sözlerine de yer verildi.

Açıklamanın son kısmında ise; "Son olarak başta insan hayatı kutsallığı olmak üzere tüm kutsalların gereken saygı ve sevgi içinde barışa hizmet edecek şekilde korunması en samimi dileğimizdir." denildi.