Duran Kalkan'dan HDP'ye: İşçi ve emekçilerin bildirgedeki yeri şaşkınlık yarattı

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, HDP'nin seçim bildirgesinde işçi-emekçi vurgusunun alt sıralarda kalmasının "şaşkınlık" yarattığını yazdı.

Haber Merkezi

1 Mayıs öncesi Özgür Gündem'de Adil Bayram adıyla bir köşe yazısı kaleme alan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, HDP'nin seçim bildirgesine ilişkin "şaşkınlık" yarattığını belirttiği bir tespitine yer verdi.

Kalkan'ın yazısından bir bölüm şöyle:

AKP’nin Taksim’i yasaklamasına karşı HDP ve CHP 1 Mayıs işçi gününün Taksim’de kutlanmasını savunuyor. Sendikaların yaptıkları Taksim çağrısına katıldıklarını açıklamış bulunuyorlar. Böylece işçi ve emekçilerden yana tavır koymuş oluyorlar.

Tabi CHP’nin bu tutumu hiç kimse için inandırıcı gelmiyor. Daha çok yaklaşan seçimler için yapılmış bir oy alma politikası olarak görülüyor. Çünkü bu Cumhuriyeti CHP kurdu ve dikkat edilirse 1 Mayıs işçi ve emekçi gününü hiçbir yasal çerçeveye oturtmadı. Şimdi de iktidar olursa farklı bir politika izleyeceğine dair hiç kimsenin umudu yok.

Geriye HDP kalıyor ki, onun da çizgisini netleştirmesi ve işçi-emekçi vurgusunu daha çok ve güçlü yapması gerekiyor. Seçim bildirgesinde en azından üçüncü sıraya koyması gerekirken, çok daha gerilerde yer vermiş olması biraz şaşkınlık yarattı. Umarız bu eksikliği 1 Mayıs kutlamalarında ve seçim kampanyası sürecinde giderir. İşçi ve emekçilerin partisi olduğunu çok daha güçlü bir biçimde ortaya koyar.