Duran Kalkan: Önümüzdeki kış final düzeyinde bir mücadeleye sahne olacak

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan "Gerçekten de final düzeyinde bir büyük mücadele yaşanıyor. Önümüzdeki kış dönemi böyle büyük bir mücadeleye sahne olacak" dedi.

Haber Merkezi

Duran Kalkan, Med Nuçe kanalında açıklamalarda bulundu. 1 Kasım seçimlerine ilişkin konuşan Kalkan, "1 Kasım sivil faşist darbesi, 12 Eylül askeri faşist darbesinin devamıdır" derken "Darbenin ortaya çıkarttığı faşist diktatörlüğü restore ederek ayakta tutmayı hedefliyor. Diktatörlüğün yıkılıp yerine Demokratik Cumhuriyet’in kurulmasını engellemek istiyorlar. 7 Haziran Demokratik Cumhuriyet’e gidişin önünü açmıştı, 1 Kasım darbesiyle onun önünü kapatmak istediler" ifadelerini kullandı.

'FİNAL NİTELİĞİNDE'

AKP ile final düzeyinde bir mücadele yaşanacağını belirten Kalkan, “Gerçekten de final düzeyinde bir büyük mücadele yaşanıyor. Önümüzdeki kış dönemi böyle büyük bir mücadeleye sahne olacak. AKP kendisine verilen görev ve faşist kültürel soykırım siyaseti çerçevesinde bizi halk olarak, hareket olarak imha ve tasfiye etmek için her türlü saldırısını yürütecek" dedi.

"Bir bütün olarak direneceğiz, ev ev, sokak sokak, mahalle, kasaba kasaba, dağ dağ, vadi vadi direneceğiz" diyen Kalkan, "Gençlik direnecek, kadın direnecek, 7’den 70’e halk direnecek. Barikat da kazacağız, hendek de, sokak başında direneceğiz, vadide direneceğiz, dağda direneceğiz. Halk direnecek, gerilla direnecek, yurtdışındaki insanlarımız direnecek, zindandakiler direnecek" şeklinde konuştu.