Duran Kalkan: AKP bu politikayla bir sonuca ulaşamaz

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, PKK’ye yönelik hava saldırıları ve gözaltı operasyonlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, PKK’ye yönelik hava saldırıları ve gözaltı operasyonlarıyla ilgili MED NUÇE televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Kalkan, "Öcelikle AKP'ye şunu söylerim ben; akıllı olmak gerekir. Yani bu politikalarla hiçbir yere gidilemedi gidilemez. Bize deniliyor, 'burayala bir sonuca ulaşılamaz' kendileri için doğru bu. Bu politikayla bir sonuca ulaşılamadı. Bu konuda AKP adına memurluk yapanlar, dikkat etmeliler. Yani mesela o MİT Müsteşarı... Böyle olamaz yani; belki onu da zorluyorlar yani. Tüm kirli işlerin arkasında o var! açığa çıkıyor ve biz hepsini öğreniyoruz." dedi.

Öte yandan Türkiye'nin IŞİD'e yönelik operasyonlarıyla ilgili konuşan Kalkan, Türkiye'nin hiçbşr IŞİD'li vurmadığını söyledi. Kalkan sözlerini şöle sürdürdü:

"Öyle bir savaş filan yok! Oastsubayı kendileri vurdu...IŞİD'e yönelik askeri operasyonların hepsi hikayedir, yalandır. Halk bizden ‘intikam’ almamızı bekliyor. Biz intikamı Kürdistan’ı özgürleştirmek ve Türkiye’yi demokratikleştirmek olarak görüyoruz."