DTCF’de Birleşik Haziran Hareketi forumu yapıldı

Birleşik Haziran Hareketi'nin Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'ndeki forumu düzenlendi.

soL - Ankara

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya fakültesinde 24 Aralık Çarşamba günü Muzaffer Göker Salonu’nda Birleşik haziran hareketi forumu yapıldı.

Forumda BHH’nin bir ihtiyaç üzerine kurulduğunu ve bu hareketin iktidarın saldırılarının önüne mutlaka bir set örmesi gerektiğini anlatan Sosyoloji bölümü Araştırma görevlisi Melih Yeşilbağ, ‘’AKP İktidarı Erdoğan şahsında pervasızlaşıyor ve ideolojik yaklaşımı olan gericiliği ve karanlık yüzünü gün geçtikçe şiddetli bir şekilde gösteriyor. AKP saldırılarını sürdürecek. Çünkü bu saldırıları azalttığı oranda küçülecektir. Anlaşılan bu durum daha da devam edecek. BHH bu duruma sesiz kalmamalıdır ve güçlü bir muhalefet ağı örmek durumundadır. Haziran direnişi sadece bizim için bir milat değil, iktidar için de bir milattır. Çünkü AKP, artık bu ülkeyi eskisi gibi yönetemeyeceğini anlamıştır. Daha güçlü bir Haziran'ı örgütlemek için çalışmalarımızı yoğunlaşmak durumundayız’’ dedi.

Haziran mücadelesinin yanı sıra Validebağ korusuna yapılan saldırı ve Yırca’daki zeytin ağaçlarına yapılan saldırıların da içinde bulunduğu bir sinevizyon gösterimi ile devam eden forum, eğitim yılının ikinci dönemin başında çok daha güçlü bir forum hazırlama iradesiyle son buldu.