DTCF öğrencilerinden basın açıklaması

Ankara Üniversitesi'nde bugün yaşanan silahlı saldırıya ilişkin DTCF öğrencileri Yüksel Caddesi'nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Üniversiteliler "AKP'nin planladığı bu kanlı oyunun bir parçası olmayacağız" dedi.

Haber Merkezi

Bugün Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesinde yaşanan silahlı saldırıya ilişkin üniversite öğrencileri tarafından bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklamada, "İç güvenlik yasasının sokakta, mecliste, kampüste konuşulduğu ve bu yasaya karşı meclisten başlayarak tüm kesimlere yayılan direniş AKP'yi sıkıştırmış durumdadır. AKP bu sıkışmışlığın karşısında tüm karanlık güçlerini devreye sokarak özellikle üniversitede yükselen muhalefet ayağına müdahele etmek istiyor. Gericiliğe piyasacılığa cinsiyetçiliğe karşı güçlenen muhalefetten AKP rahatsıl olmuştur. Biz üniversiteliler olarak AKP'nin üniversitemize yaptığı tüm saldırılara karşı var gücümüzle diremeye devam edeceğiz. AKP'nin planladığı bu kanlı oyunun bir parçası olmayacağız. Üniversitelerimizi gerici faşist çetelere bırakmayacağız." ifadeleri kullanıldı.

Basın açıklamasının ardından üniversiteliler rektörlüğe yürüyerek, saldırganların okula alınmaması için toplu dilekçe verdi.