Diyarbakır'da polis aracına saldırı: 1 polis hayatını kaybetti

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde devriye görevi yapan polis otomobiline düzenlenen silahlı saldırıda polis memuru Mehmet Uyar ve yoldan geçmekte olan Osman Caran isimli bir kişi hayatını kaybetti.

DHA

Bugün saat 22.45'te Çınar İlçesi'nde devriye görevi yapan resmi polis aracına , kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Saldırıda araçta bulunan polis memuru Mehmet Uyar ile yoldan geçen 2 kişi yaralandı.

Saldırgan olay yerinden uzaklaşırken, durumu ağır olan polis memuru Mehmet Uyar ile 2 kişi Diyarbakır Bölge Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralanan polis memuru Mehmet Uyar ve Osman Caran isimli kişi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Diğer yaralı İbrahim Turan'ın ise tedavisine devam edildiği belirtildi.

Saldıganın yakalanması için ilçe genelinde Özel Harekat polisleri ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Öte yandan, Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi’nde yol kontrolü yapan askerlere bir araç içerisinden uzun namlulu silahlarla kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açıldı. Açılan ilk ateş sonucu bir uzman çavuş yaralandı.