Diyarbakır bombacısının miting alanına girişindeki görüntüleri ortaya çıktı

HDP'nin Diyarbakır mitingindeki 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan patlamaların sorumlusu IŞİD'çi Orhan Gönder'in miting alanına giriş görüntüleri ortaya çıktı. Şahsın patlamadan sonra alana geri döndüğü gözlendi.

7 Haziran seçimlerine 48 saat kala HDP’nin Diyarbakır mitinginde 2 bomba patlamış, olayda 4 kişi ölürken çok sayıda yurttaş da yaralanmıştı. 

Son olarak bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği gerekçesiyle tutuklanan 20 yaşındaki Orhan Gönder’in alana giriş görüntüleri ortaya çıktı. Emniyet’in basına dağıttığı görüntülere bombayı koyan Gönder ayrıldığı miting alanına ikinci kez döndüğü gözleniyor.

DEMİRTAŞ’IN KÜRSÜYE ÇIKMASINA SANİYELER KALA!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın konuşma yapmaya hazırlandığı sırada, melydana gelen patlamalar sonrası harekete geçen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri bombacı Orhan Gönder, Gaziantep’te yakalanmıştı. Diyarbakır’a getirilen Gönder, sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemede tutuklanmıştı.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
Diyarbakır’daki bombalı saldırıdan 2 gün önce kaldığı otelde, asker yoklaması kaçağı olduğu gerekçesiyle polis tarafından işlem yapıldıktan sonra serbest bırakılan Orhan Gönder’in miting alanı girişinin görüntüleri ortaya çıktı. IŞİD üyesi olduğu belirtilen Gönder’in olay günü bombayı miting alanına yerleştirdikten sonra ayrıldığı ve alan yavaş yavaş dolmaya başlarken saat 14.33′de yeniden miting alanına geldiği ortaya çıktı. Patlama ise saat 17.50′de, Selahattin Demirtaş kürsüye çıkmaya hazırlanırken oldu.

İkinci kez geldiği alana Ofis Semti tarafından giren Orhan Gönder’in polis kontrol noktasına girdikten sonraki görüntülerinde, kadrajdan çıktığı anda yere bir şey düşürdüğü ve eğilip aldıktan sonra yoluna devam etmesi yer aldı. Üzerinde siyah tişört ve koyu renkte bir pantolon olan Orhan Gönder’in kirli sakallı olduğu görüldü.