Diyarbakır bombacısının annesi: Keşke oğlum ölseydi

HDP'nin Diyarbakır mitingine bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla tutuklanan sanığın annesi "O insanlar öleceğine benim oğlum ölseydi" dedi.

HDP'nin Diyarbakır mitingine yaptığı bombalı saldırıyla 4 insanın ölümüne 400'den fazla insanın yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan sanığın annesi "O insanlar öleceğine benim oğlum ölseydi" dedi.

İhlas Haber Ajansı’na (İHA) konuşan anne Hatice G. şunları söyledi:

"IŞİD’ten falan haberimiz yoktu. 13 Ekim 2014’te kaybolunca hemen polise bildirdim. Kayıp ilanı verdim. Beş ay sonra öğrendik ki IŞİD’te. 7 Ocak 2015’te beni aradı, sadece ağladı; hiçbir şey konuşmadı. 25-30 dakika oğlum nerdesin dedim, sadece ağladı ve telefon kapandı.

'GÖRÜŞMEK İSTEMEDİM'

Bir buçuk ay sonra yine aradı. İyi olduğunu söyledi ama nerede, kimlerle olduğunu sorduğumda ‘Karıştırma onları’ dedi. Son iki arayışında yine üzgündü. Beni kurtarın diyordu. Gittiğine pişman olmuş. Diyarbakır’daki patlamadan sonra Diyarbakır Emniyet’ten aradılar. Oğlumun orada olduğunu öğrenince dünyam yıkıldı.

Emniyet’e gittiğimde sorgudaydı. Görüşmek istemedim. Neyine görüşeceğim. O insanlar öleceğine benim oğlum ölseydi. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa diliyorum.”