Diyanet'e Mercedes'ten sonra 436 odalı külliye

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e Erdoğan’ın tahsis ettiği zırhlı lüks araçtan sonra, Diyanet İşleri Başkanlığı, Eskişehir yolunda kendisine 436 odalı yeni bir kampus kuruyor.

Kamuoyundaki tartışmalar üzerine “ibret-i alem için iade edeceğim” dediği lüks makam aracını geri iade ettikten sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tahsis ettiği 3,9 milyon liralık zırhlı Mercedes’e binen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı, Eskişehir yolunda kendisine küçük bir ilçe büyüklüğünde kampus kuruyor.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, mevcut başkanlığın arkasına yapılan ve ayrı bir kent görünümünde olan modern binalarda misafirhane, konferans salonu, Başkanlık Konutu, yemekhane, kütüphane, eğitim merkezi bulunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yapımı süren yeni binalarının önümüzdeki aylarda hizmet vermeye başlayacağı bildirildi.

KAÇ PARAYA MAL OLDUĞU BİLİNMİYOR
Bazı binalarda yapımın sona erdiği ve kullanılmaya başlandığı vurgulandı. “Jakuzi” iddiasıyla gündeme gelen Başkanlık Konutu’nun da bu kampus içerisinde olacağı bildirildi. Diyanet, küçük bir semt büyüklüğünde olacak olan kampusu, faaliyet raporunda şöyle savundu:

“2001 yılında taşındığımız mevcut hizmet binamız A, B, C, D, E ve F olmak üzere altı bloktan oluşmaktadır. Makam katı A bloktadır. Binanın merkezini oluşturan C blok zeminle birlikte dokuz, yan bloklar ise üç kattan oluşmaktadır. Konferans salonu, kütüphane, yemekhane, daire tabipliği, yayın satış bürosu, misafir bekleme salonu, kafeterya, arşiv ve teknik atölye, 20 kapalı ve 150 açık olmak üzere 170 araçlık otopark, idarî iş ve işlemlerin yürütüldüğü 436 oda ve 226 ortak kullanım amaçlı mekândan oluşmaktadır. Zamanla mevcut hizmet binası da Başkanlığın ihtiyaçlarını karşılayamamış ve ek tesislerin yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bu çerçevede, Ahmet Hamdi Akseki Camii, eğitim merkezi, Din İşleri Yüksek Kurulu binası ve personel yemekhanesi, hizmete açılmış, kreş ve kütüphanenin tefriş çalışmaları ise devam etmektedir.”
Başkanlık, kampusun kaç liraya mal olacağı konusunda Sözcü’nün sorularını yanıtsız bıraktı.