Diyanet İşleri Başkanı makam aracında oyun da mı oynuyor?

Büyük tartışma konusu olan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in yeni makam aracına ilişkin yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e 1 milyon TL'lik makam aracı alınmış, durum büyük tepki çekmişti. Konuya ilişkin kendisini savunmak için açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, aracın Diyanet değil devlet merkez bütçesiyle alındığı söylemiş ve topu AKP'ye atmıştı.

Bugün Sözcü'de yer alan bir habere göre, Diyanet Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Uludağ imzasıyla Devlet Malzeme Ofisi’ne gönderilen yazıda, “Piyasa araştırması” yapıldığı ve 1 milyon 6 bin liralık Mercedes aracın beğenildiği vurgulandı. Yazıda alınacak aracın ‘’Yerli olmaması’’ ve bu nedenle Başbakanlık genelgesine aykırılık taşıması sorumluluğunun da Diyanet’e ait olduğu özellikle belirtildi. Alınacak makam aracında istenen özelliklere de yer verildi. Bunlar arasında “Arka koltuk eğlence sistemi” de var. Bu sistem, video, TV, müzik, internet ve oyun gibi ses ve görüntülü bölümlerden oluşuyor. Diğer istenen özellikler de şöyle: Ahşap süslemeler, kristal grisi deri, deniz kabuğu grisi konsol, surround ses sistemi, karartılmış arka ve yan camlar, keyless-go paketi, 360 derece kamera sistemi. Keyless-go sistemi aracın anahtarsız çalışmasını sağlıyor.