Diyanet işçi ücretlerine göz dikti

2015'te yıllık bütçesi 5.7 milyar lira olarak açıklanan, Başkanı'na 1 milyon liraya makam aracı tahsis eden Diyanet, inşaatında çalışan işçilere ücretlerini vermedi.

Haber Merkezi

Bütçeden en fazla ödenek alan kurumların başında yeralan Diyanet'in 2012 yılı bütçesinden 3.8 milyar lira, 2013 yılı bütçesinden 4.6 milyar lira pay alırken, 2014 yılı bütçesinden ise yaklaşık 800 milyon liralık artışla 5.4 milyar lira almıştı. 2014 rakamlarına göre, Orman ve Su İşleri, Kalkınma, Gümrük ve Ticaret, Gençlik ve Spor, Ekonomi, Çevre ve Şehircilik, Bilim, Sanayi ve Teknoloji ile AB Bakanlığı’nın toplam ödenek teklifi ancak Diyanet’e ulaşabiliyor.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e 1 milyon TL değerinde makam aracı alındığının ortaya çıkmasının üzerine, Diyanet Vakfı araçların Diyanet değil devlet merkez bütçesiyle alındığı ifade etmişti.

Bütçe'nin büyük bir bölümünü ödenek alan, onunla yetinmeyip milyon liralık makam araçları için merkez bütçeden yararlanan Diyanet,Ankara Altındağ'da Yükseköğrenim Kız Yurdu binası inşaatında çalışan işçilerin ücretlerini ödemedi. İşçiler paralarını alamadıkları gerekçesiyle çatıya çıkarak eylem yaptılar.