Dışişleri Bakanlığı'ndan Rusya açıklaması: Rusya seyahatlerini erteleyin

Dışişleri Bakanlığı, Rusya Federasyonu'na ilişkin bir seyahat duyurusu yayınladı. Duyuruda, vatandaşlarının aciliyet ve önem arz etmeyen seyahatlerini ertelemelerinde yarar görüldüğünü bildirdi.

Bakanlığın açıklamasında, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki ilişkilerde son dönemde yaşanan gelişmeler çerçevesinde,  24 Kasım 2015 tarihinden itibaren Türk vatandaşlarının bu ülkeye seyahatlerinde ve anılan ülkede ikametlerinde bazı sıkıntılarla karşılaşıldığının görüldüğü kaydedildi.

Bu durum açıklığa kavuşturuluncaya kadar, vatandaşların anılan ülkeye aciliyet ve önem arzetmeyen seyahatlerini ertelemelerinde yarar görüldüğüne işaret edilen edilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 

"Vatandaşlarımızın, gelişmeleri ve yapılacak diğer bilgilendirmeleri http://moskova.be.mfa.gov.tr? adresinden takip etmeleri uygun olacaktır. Rusya Federasyonu'nda bulunan vatandaşlarımızın bu konuda "007 495 994 48 08" ve "007 926 732 82 38" numaralı telefon hatlarından, ayrıca  [email protected]  isimli elektronik posta adresinden Moskova Büyükelçiliğimize, Türkiye'de bulunan vatandaşlarımızın ise 7 gün 24 saat  "(+90) 312 292 29 29" numaralı telefondan Bakanlığımız Konsolosluk Çağrı Merkezi'ne ulaşmaları mümkündür."