Direneğitim: 'Yalova Valisi istifa edene kadar mücadeleye devam'

Direneğitim, Yalova Valisi tarafından aşağılanıp sınıftan kovulan, kısa bir süre sonraysa geçirdiği kalp krizi yüzünden hayatını kaybeden öğretmen Halil Serkan Öz'ü Kadıköy'de andı. Başlattıkları "Yalova Valisi istifa et" başlıklı imza kampanyasına 50 binden fazla kişinin imza verdiğini belirten Direneğitim destekçileri, Yalova Valisi istifa edene kadar mücadelelerini…

Serdar Nâzım Yüce

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından "sakalı ve saçı" bahane edilerek öğrencileri önünde aşağılanan ve sınıftan kovulan, bu olaydan kısa bir süre sonra "Öğretmene Saygı Yürüyüşü"nde kalp krizi geçirerek yaşama veda eden öğretmen Halil Serkan Öz'ü Direneğitim emekçileri Kadıköy'de andı.

Boğa heykeli önünde bir araya gelen öğretmen ve öğrenciler "Aydın öğretmen boyun eğmez" ve "Hırsız katil AKP" sloganlarıyla, Bahariye Caddesi boyunca yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında bildiri dağıtımı da yapan Direneğitim destekçileri, Kadıköylülerin alkışları ve destekleri arasında tekrar Boğa heykeline geldi.

Burada Direneğitim adına eğitimci Onur Seçkin bir basın açıklaması yaptı. "Yalova’da yaşanan sevilen, başarılı ve aydın bir öğretmenin ölümüdür. Yalova'da yaşanan, bir ilin en yüksek makamında oturan bir zatın, makamının gücüne güvenerek kendisinde bir öğretmeni aşağılamaya hak görmesi, Halil Serkan Öğretmeni ölüme sürükleyecek bir cürette bulunmasıdır" diyen Seçkin, "Yalova Valisi, Halil Serkan Öğretmenin ölümünün ardından başta Yalova olmak üzere Türkiye’nin her yerinde sokağa çıkarak tepkilerini gösteren binlerce öğretmen arkadaşına, öğrencisine ve yurttaşa rağmen o koltukta oturmayı sürdürmektedir. Üstelik yaşanan olayda kendi sorumluluğunu göz ardı edip, Halil Serkan Öğretmeni ve kendisine sahip çıkan eğitim sendikalarını sorumlu tutmaya hâlâ devam ederek" şeklinde konuştu. 

'BU OYUN BOZULMALI'
Seçkin, "Vali, makamının verdiği güce dayanan bu kendini bilmezliğe son verilmelidir. Yalova Valisi, Halil Serkan Öğretmeni ölüme sürükleyen gelişmelerden sorumludur ve istifa etmelidir. Bütün Türkiye’nin, eğitim camiasının yaralanan vicdanlarının biraz olsun rahatlaması için, Yalova Valisi o koltukta oturamamalı, hesap vermelidir" dedi ve "Bu oyun bozulmalı" ifadelerini kullandı. 

ŞİMDİDEN 50 BİN İMZA
Halil Serkan Öz’ün aydın kimliğiyle taşıdığı değerlerin parçası ve bunların sürdürücüsü olan Direneğitim’in başlattığı, Yalova Valisi’ni istifaya ve hesap vermeye çağıran imza metnini çok kısa bir sürede 50 bini aşkın yurttaşın imzaladığını belirten Seçkin, "İmzalar hızla artmaya devam etmektedir. Başta Yalovalılar olmak üzere on binlerce insanımızın talebi Yalova Valisi'nin istifa etmesidir" dedi.

Onur Seçkin sözlerine şöyle devam etti:

Bizler öğretmen arkadaşımızın anısına, değerlerine sahip çıkıyoruz, çıkmaya devam edeceğiz. On binlerce yurttaşımızın talebinin takipçisiyiz. Ve kararlıyız. Bir öğretmenin ölümünde doğrudan sorumluluğu olan Yalova Valisi’nin Yalova şehrini yönetme ehliyeti olamaz!

Yalova Valisi istifa etmelidir! Bu talebimiz yerine gelene kadar mücadelemizi sürdürecek, Halil Serkan Öğretmenimizin anısını ve değerlerini geleceğe taşımaya devam edeceğiz."

ÖĞRENCİLERDEN KİTAPLI ANMA
Eyleme katılan lise ve üniversite öğrencileri, arkadaşları tarafından "edebiyat ve müzik sevdalısı" şeklinde nitelendirilen Halil Serkan Öz'ün kendi öğrencilerine verdiği okuma listesindeki kitapları taşıdı. 

Ayrıca basın açıklamasından sonra Nazım Hikmet Kültür Merkezi Ruhi Su Salonu'nda, "Aydın öğretmen kimliği" başlığıyla yapılacak panele çağrı yapıldı.