Dink cinayeti: 'Ogün Samast üçüncü kişinin adını verdi' iddiası

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast, dün "tanık" sıfatıyla dinlenirken, Samast'ın suikaste ilişkin üçüncü bir kişinin adını verdiği iddia edildi.

Hükümlü bulunduğu Kandıra Cezaevi’nden 10.30 sıralarında Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen Samast, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Yusuf Hakkı Doğan’a yaklaşık 3 saat ifade verdi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, ilk soruşturmayı yürüten Savcı Muammer Akkaş tarafından tanık olarak dinlendiği dönemde cinayete ilişkin kayda değer yeni bir bilgi vermeyen Samast’ın bu sefer detaylı bilgiler verdiği ifade edildi. 8 sayfalık ifade veren Ogün Samast, soru cevap şeklindeki ifadesinde Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer’i ‘Büyük abi’ olarak tanınan Erhan Tuncel aracılığıyla bildiğini, yüz yüze görüşmediğini söyledi. Samast’ın ayrıca savcıya 3. bir kişinin daha adını verdiği belirtildi. Bazı Emniyet müdürlerinin ismini verdiği iddia edilen Samast, ifadesinin ardından yeniden Kandıra Cezaevi’ne götürüldü.