Dili bile tam dönmeyen çocuklar 'medreseye' gönderiliyor!

İsmail Ağa Cemaati dili bile tam dönmeyecek kadar küçük çocukları okula göndermeyip "medreseler"de okutuyor.

"Eğitim Sorunlarını İzleme ve Destek #direneğitim" bugün sosyal medya üzerinden eğitimde gelinen noktayı gözler önüne seren bir paylaşımda bulundu.

#direneğitim tarafından paylaşılan skandal uygulama şöyle:

İsmail Ağa Cemaati'ne (kimilerine çok "sevimli" gelen meşhur Cübbeli Ahmet Hoca'nın cemaati) ait olan "Fatih Medreseleri" adındaki din okulları, açık ve mutlak biçimde şu anki Anayasa ve temel kanunlara aykırı hareket ediyor. Zorunlu eğitime tabi öğrencilerin okula gönderilmemesine ve MEB'e bağlı olmayan kurumlarda eğitim faaliyeti yürütülmesine tanık oluyoruz. İşin kötü tarafı bu sadece bir örnek.

Bu yaştaki çocuklara ileride hiçbir seçme şansı tanınmıyor. İleride istediğine inanıp isterse hiç inanmayacağı bir hayat, açıkça ellerinden alınıyor. AKP de açıkça göz yumuyor.

Gönderinin biraz uzun olmasını göze alarak bu medreselerdeki "Temel Eğitim" programını da dikkatlerinize sunmak isteriz:

1- TEMEL EĞİTİM

a) Talebe 4 yaş 4 ay 4 günlük iken alınır.

b) 3 ayda Elif-ba’dan Kur’an-ı Kerim’e geçirilip ve yaşına uygun İlmihal bilgileri verilir.

c) 6 ay boyunca Kur’an okuması geliştirilip, hafızlığa hazır hale getirilir.

d) Talim, Tecvit ve Ezber dersleri yapıldıktan sonra hafızlığa başlatılır.

e) Kabiliyeti gereğince Hafızlığı tamamlatılır ve haslaması yaptırılır.

f) 1 yıl Arapça Hazırlık dersleri verilir. (Türkçe Okuma-Yazma, Hadis-i Şerif ezberleme, Dini Bilgiler, Siyer, Matematik, Anlatım, Ahlak, Tarih, Genel Kültür vs.)

g) 4 yıl Arapça ilimleri verilir. (Sarf, Nahiv, Hadis, Tefsir, Fıkıh, Akaid, Tasavvuf, Usulü Fıkıh, Usulü Hadis, Usulü Tefsir, Mantık (Münazara), Edebiyat, Tarih, Siyer, Mükâleme (Pratik Arapça), Coğrafya)

h) 1 yıl belletmenlik (hocalığa hazırlık) yaptırılır.

NOT 1: Bu sistemde yetişen hoca kardeşlerimize yeni medrese açılır veya varolan bir Medrese de hocalık vazifesi verilir.

NOT 2: Hafızlığını bitirmiş olan talebelerimize Diyanet İşleri Başkanlığından hafızlık diploması alınır. İlkokul diploması da ailesinin takibi ile beraber Halk Eğitim Merkezi’nden alınması sağlanabilir.