'Devletin parasıyla geziyorum, bu benim hakkım' diyen Erdoğan'dan rekor harcama!

"Devletin parasıyla geziyorum. Bu, benim hakkım” diyen Erdoğan'ın 16 aylık bütçesi, 7 yıllık Gül dönemini şimdiden dörde katladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi yaptığı mitingler için “Devletin parasıyla geziyorum. Bu, benim hakkım” dedi. Örtülü ödenek de hesaba katıldığında Erdoğan’ın 16 aylık bütçesi, 7 yıllık Gül dönemini şimdiden dörde katladı. Meydan gazetesinde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı bütçesi 2015’te iki kat arttırılarak 397 milyon TL’ye yükseltildi. Üstüne 2.3 milyar TL’lik Başbakanlık’a ait örtülü ödenek de Cumhurbaşkanı’nın kullanımına açıldı. Üstelik örtülü ödeneğin nereye harcandığı devlet sırrı. 

Erdoğan’ın, “Devletin parasıyla geziyorum. Bu benim en doğal hakkım” sözleri yeni bir tartışma başlattı. Erdoğan’ın 10 Ağustos’ta cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra emrine verilen ödenekler, bir önceki Cumhurbaşkanı Gül’ün 7 yıl boyunca harcadığı 700 milyon TL’nin 4 katına çıktı. Paranın 2.3 milyar TL’sini ‘örtülü ödenek’ oluşturduğu için nereye harcandığı konusunda ise net bilgi yok. Erdoğan, kendi bütçesine iki kat zam yaptırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rekor düzeydeki harcamaları 2015 bütçe ödeneklerinin paylaşımı sırasında da tartışma çıkarmıştı.