Devlet okuluna AKP çıkartması

Gebze Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen bir yarışmanın final etkinliğine AKP milletvekili adayı ve meclis üyelerin çağrılması ve burada konuşma yaptırılması tepkilere neden oldu.

Gebze Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde ‘Fıkıh ve Siyer Yarışması’ ödül töreni düzenlendi. Kutlu Doğum Haftası sebebiyle yapılan final programına asıl damgasını vuran olay ise AKP’li milletvekili adayı ile Kadın Kolları başkanı ve AKP’li meclis üyelerinin davet edilmesi oldu.

Gebze Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde ‘Fıkıh ve Siyer Yarışması’ ödül töreni ne, AKP milletvekili adayı Cemalettin Kaflı, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Gebze İHL mezunları derneği Başkanı Cenk Çelik, yönetim kurulu üyeleri Adem Akcael, Çetin Malkoç, Hamdi Çiloğlu, AKP Kadın Kolları Başkanı Buket Tatoğlu, AKP’li meclis üyeleri, Gebze Eğitim Bir Sen başkan vekili Serkan Varen, şube başkanı Azmi ateş, Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Akıllı ile bazı STK temsilcileri katıldılar.

Törende AKP Kocaeli milletvekili Cemalettin Kaflı ile Belediye Başkanı Adnan Köşker’de birer konuşma yaptı.

Bir devlet okulu olan Gebze Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde sadece bir siyasi partinin davet edilmesi ve bu siyasilere toplantıda konuşturma yapılmasına tepki göstereren öğrenci aileleri, Gebze Kaymakamlığı'nın bu duruma sessiz kalmaması gerektiğini ifade ettiler.