Devlet okullarında AKP propagandası

AKP'nin 'kutlu doğum haftası' süresince okullarda parti propagandası yaptığı iddialar meclis gündemine taşındı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 'kutlu doğum haftası'nda okullara giden AKP'li vekillerin parti propagandası yaptığı iddialarını meclise taşıdı.

Tanal ayrıca Bilal Erdoğan'ın Şanlıurfu'da İmam Hatip müdürlerini toplanmasına hatırlatarak, AKP'nin sistematik bir şekilde okullarda propaganda yaptığını belirtti. 

Mahmut Tanal'ın verdiği soru önergelerinden ilgili kısımlar şöyle:

Ankara ili Keçiören İlçemizde bulunan Şenlik İlkokul’unda Kutlu Doğum Haftası törenininde bir Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Adayının siyasi propaganda konuşması yaptığı iddiaları doğru mudur?

Bu ziyareti gerçekleştiren kişinin AKP Milletvekili Adayı Mahmut Sami MALLI olduğu iddiaları doğru mudur?

Bu şahsın söz konusu okulda öğrenci velilerine konuşma yaptığı, kendisinin de İmam Hatip mezunu olduğunu belirttiği, ve Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin devam etmesi için velilerden seçimlerde AKP’ye oy vermelerini istediği iddiaları doğru mudur?

Kocaeli ili Gebze İlçemizde bulunan Gebze Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde “Fıkıh ve Siyer Yarışması” ödül töreninin final programında Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Adayları, Milletvekilleri ve üyelerinin siyasi propaganda konuşması yaptığı iddiaları doğru mudur?

Bu ziyareti gerçekleştiren kişiler arasında AKP Milletvekili Adayı Cemalettin Kaflı, AKP’li Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AKP Kadın Kolları Başkanı Buket Tatoğlu, AKP’li Belediye Meclis Üyeleri’nin olduğu iddiaları doğru mudur?