Derste hak ihlallerini anlatan öğretim görevlisi gözaltına alındı!

Amasya’da üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan Eğitim Sen üyesi Çise Atalay, dersinde sosyal hak ihlalleri ve insan hakları ihlallerini anlattığı için bir öğrencisi tarafından ihbar edildikten sonra gözaltına alındı.

Amasya’da öğretim görevlisi, Eğitim Sen ve Sosyal Haklar Derneği üyesi Çise Atalay, kendi dersinde sosyal hak ihlallerinden ve insan hakları ihlallerinden söz ettiği için bir öğrencisi tarafından 155 polis imdat hattına ihbar edildi.

Evrensel’den Ezgi Görgü'nün haberine göre gözaltına alınan ve Terörle Mücadele Şubesi’ne bağlı polisler tarafından sağlık kontrolüne götürülen Atalay, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılması gerekirken savcılık tarafından yeniden gözaltına alınması talimatı verildi.

Atalay’ın avukatı Erdem Türem, Evrensel’e verdiği demeçte Atalay’ın ofisi ve evinde arama yapıldığını belirterek, “Polisler şu an İngilizce ders kitaplarını arıyorlar, aralarına bakıyorlar. Hastaneden eve giderken serbest bırakılma tutanağı olmasına rağmen şubeden telefon gelmesi üzerine tekrar arama yapılıyor” dedi.

Türem, müvekkiline “terör örgütü propagandası yapmak” suçlaması yöneltildiğini, tutanaklarda ihbar eden kişinin bilgilerinin olmadığını ancak öğrenci olduğunun yazılı olduğunu belirtti.