Dersim'de çatışma: 1 polis hayatını kaybetti

Dersim'de kent merkezinde PKK'nin, polis ve jandarmayla çatıştığı bildirildi. Polis lojmanlarına yapılan saldırıda Aydın Nazillioğlu adlı özel harekatçı polis hayatını kaybetti.

GÜNCELLEME (00.00):

Polis lojmanlarına yapılan roketli saldırıda ölen polisin kimliği belli oldu. Polisin, Balıkesir nüfusuna kayıtlı Aydın Nazillioğlu olduğu açıklandı.


GÜNCELLEME (23.10):

Polis lojmanlarına yapılan saldırı ve ardından yaralı özel harekatçının ölmesiyle kentte gerilim tırmandı. soL'a kentteki durumu aktaran gönüllü muhabir, "Polis Dersim sokaklarında terör estiriyor. Her tarafa projektör ışığı tutup karşılaştığı insanlara hakaret ediyor; 'yatın, kapatın ışıkları' diyor. Bütün pencerelere ışık tuturak halkı taciz ediyorlar. Az önce Demiroluk mevkiinde polis, ana yoldan geçen bir ticari taksiyi durdurup içindekileri indirdi ve yere yatırarak üst araması yaptı" bilgisini geçti.


GÜNCELLEME:

Dersim'de, polis lojmanlarına yapılan roketatar saldırısında yaralanan 3 özel harekatçıdan 1'i öldü. Yaralı Özel harekatçılar ve olay sırasında bölgeden geçerken ateş arasında kalarak yara alan 1 kadın hastaneye kaldırılmıştı. Ağır yaralı Özel Harekat polisi yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Hastanede tedavisi süren diğer polislerin de durumlarının ağır olduğu öğrenildi. 


GÜNCELLEME:

Akşam saatlerinde polis lojmanlarını koruyan Özel Harekat polislerine, PKK'liler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda biri ağır 3 Özel Harekat Polisi ile olay yerinden geçen bir kadın yaralandı. Yaralılar Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Öte yandan, Cihan Haber Ajansı, yaralı Özel Harekatçılarının götürüldüğü Tunceli Devlet Hastanesi'nin de yaylım ateşine tutulduğu ve sağlık personelinde de yaralıların olduğu iddialarına da yer verdi.


Dersim Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Jandarma Bölge Komutanlığı ile Polisevi'nin bulunduğu bölgeye PKK saldırısı gerçekleştirildi. 

Askerler ve polislerin karşılık vermesiyle bölgede çatışma çıktı. 

Semtin bir çok noktasından patlama ve silah sesleri gelirken, 3 polis ve 1 sivil yurttaşın yaralandığı, Tunceli Devlet Hastanesi'nde polisle vatandaşlar arasında gerginlik yaşandığı belirtiliyor.