Denizlerin idamına evet oyu veren Korkmazcan milletvekili adayı oldu

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idamlarına “evet” oyu veren Hasan Korkmazcan, Vatan Partisi'nden milletvekili adayı oldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Korkmazcan, "O dönemde Denizler’in duruşu neyse, bugün benim duruşum odur. O gün siyasi tuzakların farkında değildik. Şimdi Denizlerle aynı saftayım" dedi.

Vatan Partisi Denizli Milletvekili Adayı Hasan Korkmazcan'ın Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idamlarına “evet” oyu verdiği ortaya çıktı.

Milliyet gazetesinden Ender Aldanmaz’a açıklamalarda bulunan Korkmazcan “Artık dünya değişti. Geçmişte yapılan artık geride kaldı. O gün Denizler’in duruşu neyse bugün benim duruşum odur. Şimdi Denizler, bugüne bir mesaj veriyorlar. Biz de onların mesajıyla aynı safta bir gelecek kurmak için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Anavatan Partisi’nden de iki dönem Denizli’den milletvekili seçilen Hasan Korkmazcan, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ın idamlarının 10 Mart 1972 tarihinde tartışıldığı 58. birleşimde Demokratik Parti milletvekili olarak Meclis’te yer almış ve idamlar için ise “evet” oyu kullanmıştı.